Тарталете - воћне корпице које ће вас очарати: Боље од било којег СИТНОГ КОЛАЧА
Сваки залогај је прича за себе, било да се топи у кремастој ванили, заводи богатом чоколадом или освежава сочним воћем.
У свету посластица, тарталете су доказ да истинско задовољство често долази у најмањим залогајима.
Спој елеганције и једноставности, довољно префињене за савршене мале залогаје уз слатке тренутке уживања.
Састојци
Тесто:
- 100 г маргарина
- 1 шољица шећера у праху
- 1 јаје
- 2.5 шољице брашна
- 1 ванил шећер
Крем:
- 2 шољице млека
- 1 жуманце
- 2 кашике брашна
- 3 кашике густина
- 1 шољица шећера
- 1 кашика маргарина
- 1 ванил шећер
Састојке за тесто помешајте и почните да месите. Уколико је тесто превише суво, додајте кашику хладне воде.
Обликујте тесто у круг, замотајте га у провидну фолију и оставите у фрижидеру на 30 минута. Развуците тесто танко и исеците кругове чашом, мало веће од калупа за печење. Притисните тесто у калупе, избоцкајте виљушком и ставите у замрзивач на 10 минута.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 Ц око 12- 15 минута, док не порумене. Охладите их пре пупења.
Док се тесто хлади пре пуњена, крем припремате тако што загрејете млеко са половином шећера и ванил шећером. Умутите жуманце са преосталим шећером и густином. Постепено додајте топло млеко у сместу са јајима, мешајући. Вратите на лагану ватру и кувајте док се не згусне. Додајте маргарин, помешајте и оставите да се охлади пре пуњења.
Декоришите свежим воћем по избору, шлагом, ренданом чоколадом или мрвицама орашастих плодова и уживајте у сваком залогају.
Детаљније о самој припреми у видеу Озгецелеп.