Tartalete - voćne korpice koje će vas očarati: Bolje od bilo kojeg SITNOG KOLAČA
Svaki zalogaj je priča za sebe, bilo da se topi u kremastoj vanili, zavodi bogatom čokoladom ili osvežava sočnim voćem.
U svetu poslastica, tartalete su dokaz da istinsko zadovoljstvo često dolazi u najmanjim zalogajima.
Spoj elegancije i jednostavnosti, dovoljno prefinjene za savršene male zalogaje uz slatke trenutke uživanja.
Sastojci
Testo:
- 100 g margarina
- 1 šoljica šećera u prahu
- 1 jaje
- 2.5 šoljice brašna
- 1 vanil šećer
Krem:
- 2 šoljice mleka
- 1 žumance
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 1 šoljica šećera
- 1 kašika margarina
- 1 vanil šećer
Sastojke za testo pomešajte i počnite da mesite. Ukoliko je testo previše suvo, dodajte kašiku hladne vode.
Oblikujte testo u krug, zamotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru na 30 minuta. Razvucite testo tanko i isecite krugove čašom, malo veće od kalupa za pečenje. Pritisnite testo u kalupe, izbockajte viljuškom i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 12- 15 minuta, dok ne porumene. Ohladite ih pre pupenja.
Dok se testo hladi pre punjena, krem pripremate tako što zagrejete mleko sa polovinom šećera i vanil šećerom. Umutite žumance sa preostalim šećerom i gustinom. Postepeno dodajte toplo mleko u smestu sa jajima, mešajući. Vratite na laganu vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte margarin, pomešajte i ostavite da se ohladi pre punjenja.
Dekorišite svežim voćem po izboru, šlagom, rendanom čokoladom ili mrvicama orašastih plodova i uživajte u svakom zalogaju.
Detaljnije o samoj pripremi u videu Ozgecelep.