Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Торта "Милкица" осваја већ на ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Спрема се за свега 15 минута, а још брже нестаје из тањира

29.02.2024. 19:00
Torta "Milkica"
Торта "Милкица" / Извор: Фото: Приватна архива

Топла препорука, испробајте и нећете се покајати!

Сагласићемо се да је уживање у малим стварима, заправо оно што нашим животима и тренуцима предаха даје праву драж. Још уколико је такав ужитак "сладак", онда можемо сматрати да је хедонизам потпун.

У том циљу, доносимо вам рецепт за једну од најукуснијих торти које ћете икада пробати, а обећавамо да ће ваши укућани, пријатељи или можда партнер (уколико припремате заводљиво - љубавно изненађење) питати за још једно, два, па чак и три додатна парчета.

Доц. др Дејан Величковић: Ризици и предности ОПЕРАЦИЈЕ СМАЊЕЊА ЖЕЛУЦА и зашто је толико ЈЕФТИНА у иностранству - ОПРЕЗDoc. dr Dejan Veličković

Доц. др Дејан Величковић: Ризици и предности ОПЕРАЦИЈЕ СМАЊЕЊА ЖЕЛУЦА и зашто је толико ЈЕФТИНА у иностранству - ОПРЕЗ

Рецепт за кексиће који НЕ ГОЈЕ: Припрема је врло једноставна, а главни састојак право ИЗНЕНАЂЕЊЕKeksići

Рецепт за кексиће који НЕ ГОЈЕ: Припрема је врло једноставна, а главни састојак право ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Ово јело је Јованка Броз спремала Титу: Рецепт за преукусне БРИОНСКЕ ЋУФТЕ, припремају се брзо и једноставноĆufte

Ово јело је Јованка Броз спремала Титу: Рецепт за преукусне БРИОНСКЕ ЋУФТЕ, припремају се брзо и једноставно

Торта која је права рапсодија најлепших укуса, који ће изазвати сензацију сваког рецептора на језику и пробудити свако ваше чуло од задовољства, зове се "Миликица". Назив носи по творцу рецепта, Милкици Николић, васпитачици једне престоничке предшколске установе. Ево шта вам је све неопходно за ово мало, слатко савршенство.

Потребни састојци

- Паковање тамних кора;

- Паковање млевеног кекса;

- Кисела павлака 700 г;

- Шећер у праху 200 г;

- Крем шлаг 500 г;

- Кисела вода 500 мл;

- Чоколадно млеко 500 мл;

Priprema torte
Припрема торте / Извор: Shutterstock

Поступак припреме

У прву посуду сипати шећер у праху, павлаку и добро сјединити, а потом додати млевени кекс.

У другу посуду сипати 500 г крем шлага и 500 мл киселе воде, те добро измутити.

Потом, у смесу са млевеним кексом додати 3 кашике умућеног шлага и добро измешати да се све сједини. На тацну ставити кору, "избоцкати" и равномерно распоредити трећину чоколадног млека. Одозго нанети трећину фила са млевеним кексом, па преко смесу са крем шлагом. Поступак поновити још два пута.

Уживајте у укусу лагане, ваздушасте и оно најважније - брзе торте без печења. Пријатно!

Torta "Milkica"
Торта "Милкица" / Извор: Фото: Приватна архива

Србија Данас/А.Р.