clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Recept za keksiće koji NE GOJE: Priprema je vrlo jednostavna, a glavni sastojak pravo IZNENAĐENJE

29.02.2024. 08:38
Piše:
Srbija Danas
Keksići
Keksići / Izvor: Foto: Profimedia

Naprvite ih i obradujte sve.

Receptom koji se nalazi ispod ćete biti oduševljeni, jer, iako su keksići - oni neće uticati na vašu figuru jer ne goje.

Naravno, kao i sa svakom vrstom hrane, slatkom posebno, treba da budete umereni.

Ovo jelo je Jovanka Broz spremala Titu: Recept za preukusne BRIONSKE ĆUFTE, pripremaju se brzo i jednostavnoĆufte

Ovo jelo je Jovanka Broz spremala Titu: Recept za preukusne BRIONSKE ĆUFTE, pripremaju se brzo i jednostavno

Horoskop za četvrtak: Bikovima se smeši sreća, a ovaj znak očekuje NOVO LJUBAVNO POZNANSTVOHoroskop

Horoskop za četvrtak: Bikovima se smeši sreća, a ovaj znak očekuje NOVO LJUBAVNO POZNANSTVO

Uskoro počinje VASKRŠNJI POST - Ove greške ne smete da pravite! Evo kako se PRAVILNO POSTI Post

Uskoro počinje VASKRŠNJI POST - Ove greške ne smete da pravite! Evo kako se PRAVILNO POSTI

Iznenadiće vas da je glavni sastojak - leblebije.

Sastojci za keksiće sa čokoladom:

- 120 g leblebija

- 100 g putera od kikirikija

- 1 kesica praška za pecivo

- 1 šaka urmi

- 2 štangle tamne čokolade

- malo soli

Priprema:

Leblebiju skuvajte ili, ukoliko možete, kupite ih već termički obrađenu. Štangle čokolade izrendajte ili sitno iseckajte.

Sve sastojke, osim čokolade, ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

čokolada
čokolada / Izvor: Profimedia

Dobijenu smesu izvadite iz blendera i dlanovima formirajte kuglice, pa ih ređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Malo ih viljuškom ili kašikom spljoštite.

Ukrasite komadićima čokolade i pecite ih do 15 minuta na 180 stepeni.

Srbija Danas/Radiosarajevo.ba