ТОРТА СА МАЛИНАМА - Као створена за Ђурђевдан, спрема се БЕЗ ПЕЧЕЊА, а потребно вам је само пола сата
30.04.2025.
16:13
Коментари (0)
Засладите се овом воћном тортом.
Следи Ђурђевдан, једна од најлепших српских слава. У то име спрема се читава гозба, чији је дезерт незаобилазан део. Препоручујемо торту у наставку.
Састојци:
- 500 мл слатке павлаке
- 400 мл киселе павлаке
- 150 г шећера у праху
- 500 г млевеног кекса
- 100 мл млека
- 450 г замрзнутих малина
- 180 г крем шлага
- 300 мл киселе воде
Припрема:
Умутите слатку павлаку, па у њу додајте умућену киселу павлаку са шећером у праху.
Додајте плазму, помешајте и сипајте млеко. Придружите малине и све сједините.
У калупу лепо распоредите смесу и преко ставите шлаг који сте претходно умутили са киселом водом. Пријатно и срећна слава!