TORTA SA MALINAMA - Kao stvorena za Đurđevdan, sprema se BEZ PEČENJA, a potrebno vam je samo pola sata
Zasladite se ovom voćnom tortom.
30.04.2025.
16:13
Komentari (0)
Sledi Đurđevdan, jedna od najlepših srpskih slava. U to ime sprema se čitava gozba, čiji je dezert nezaobilazan deo. Preporučujemo tortu u nastavku.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 ml kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 500 g mlevenog keksa
- 100 ml mleka
- 450 g zamrznutih malina
- 180 g krem šlaga
- 300 ml kisele vode
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa u nju dodajte umućenu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Dodajte plazmu, pomešajte i sipajte mleko. Pridružite maline i sve sjedinite.
U kalupu lepo rasporedite smesu i preko stavite šlag koji ste prethodno umutili sa kiselom vodom. Prijatno i srećna slava!