Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЦА ЦЕЛУЛИТА! Зачин који решава ПРОБЛЕМ, а ОЧИСТИЋЕ вам организам у рекордном року!

04.02.2019. 11:15
Пише:
Србија Данас
Celulit
Целулит / Извор: Профимедиа

Олакшајте себи!

Сечуански бибер је важан зачин кинеске и индијске кухиње који се користи за зачињавање сланихи слатких јела. Осим лагане љутине нема баш превише везе с класичним бибером.

ПРЕСКАКАЊЕ ДОРУЧКА ГОЈИ!? Ово често чујемо, а ЕВО колико ту има ИСТИНЕ!

celulit
целулит / Извор: Профимедиа

Добија се од две врсте биљака из рода Зантоксилум, због чега има лагану цитрусну ноту која се добро комбинује са печуркама и махунаркама, али и егзотичним посластицама.

У народној кинеској медицини овај зачин се вековима користио као уништавач лоших бактерија, па је посебно популаран међу сиромашнијим становништвом, које каткад не може да бира порекло и свежину намирница.

ХЛАДНА ВОДА И ДРЕМКА: Највеће ГРЕШКЕ које можете да направите након РУЧКА!

Уз то љути зачини су познати и као "чистачи црева", која чисте од нежељених гостију. Новија истраживања показала су да је овај зачин изврстан алат у мршављењу и сузбијању целулита.

Како га користити?

Сечуански бибер у зрну најбоље је лагано тостирати у тигању, па потом самлети. За зачињавање јела користе се само љуске, а блистава црна зрна бацају се јер имају горак укус и текстуру налик на песак која може да упропасти укус хране.

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ЗАМКА: Разлог због ког се НАЈВИШЕ ГОЈИТЕ - радите потпуно несвесно, али ИМА РЕШЕЊА!

Зачин се обично додаје на крају кувања, а посебно се добро комбинује са звезданим анисом и ђумбиром у припреми азијских специјалитета. У комбинацији с чилијем у праху добија се моћна комбинација за зачињавање егзотичних јела.

Неки тврде да сечунаски бибер у устима изазива сензације сличне газираним пићима. Након конзумације може се приметити пецкање, отупелост и лагано "зујање". Припазите у дозирању јер овај бибер има алкалну пХ-вредност, па веће конзумације могу да изазову трњење усана.