clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UBICA CELULITA! Začin koji rešava PROBLEM, a OČISTIĆE vam organizam u rekordnom roku!

04.02.2019. 11:15
Piše:
Srbija Danas
Celulit
Celulit / Izvor: Profimedia

Olakšajte sebi!

Sečuanski biber je važan začin kineske i indijske kuhinje koji se koristi za začinjavanje slanihi slatkih jela. Osim lagane ljutine nema baš previše veze s klasičnim biberom.

PRESKAKANJE DORUČKA GOJI!? Ovo često čujemo, a EVO koliko tu ima ISTINE!

celulit
celulit / Izvor: Profimedia

Dobija se od dve vrste biljaka iz roda Zantoksilum, zbog čega ima laganu citrusnu notu koja se dobro kombinuje sa pečurkama i mahunarkama, ali i egzotičnim poslasticama.

U narodnoj kineskoj medicini ovaj začin se vekovima koristio kao uništavač loših bakterija, pa je posebno popularan među siromašnijim stanovništvom, koje katkad ne može da bira poreklo i svežinu namirnica.

HLADNA VODA I DREMKA: Najveće GREŠKE koje možete da napravite nakon RUČKA!

Uz to ljuti začini su poznati i kao "čistači creva", koja čiste od neželjenih gostiju. Novija istraživanja pokazala su da je ovaj začin izvrstan alat u mršavljenju i suzbijanju celulita.

Kako ga koristiti?

Sečuanski biber u zrnu najbolje je lagano tostirati u tiganju, pa potom samleti. Za začinjavanje jela koriste se samo ljuske, a blistava crna zrna bacaju se jer imaju gorak ukus i teksturu nalik na pesak koja može da upropasti ukus hrane.

OVO JE NAJVEĆA ZAMKA: Razlog zbog kog se NAJVIŠE GOJITE - radite potpuno nesvesno, ali IMA REŠENJA!

Začin se obično dodaje na kraju kuvanja, a posebno se dobro kombinuje sa zvezdanim anisom i đumbirom u pripremi azijskih specijaliteta. U kombinaciji s čilijem u prahu dobija se moćna kombinacija za začinjavanje egzotičnih jela.

Neki tvrde da sečunaski biber u ustima izaziva senzacije slične gaziranim pićima. Nakon konzumacije može se primetiti peckanje, otupelost i lagano "zujanje". Pripazite u doziranju jer ovaj biber ima alkalnu pH-vrednost, pa veće konzumacije mogu da izazovu trnjenje usana.