ЗАЧЕПИЋЕ ОДВОДЕ: Немојте искоришћено УЉЕ БАЦАТИ у судоперу, ево како је правилно, неће бити проблема
Обратите пажњу јер ово може да направи хаварију!
Обично већина јела које припремамо захтевају пржење у мањој или већој количини уља јер нема човека који не ужива у крофнама и уштипцима, а знамо да нам за оба треба мноого уља. Међутим, поставља се питање шта радити са остатком уља након припреме јела?
Већина домаћица просипа уље након пржења у судоперу или у wc шољу. Ипак, ниједна од те две опције није добра. Наиме, постоји озбиљна опасност да се због хемијских процеса са осталим једињењим, ова масноћа претвори у наслаге и изазове запушења. Још један разлог је загађење воде, које оставља знатно опасније у дугорочне последице.

ЕЛИМИНИШУ ЈЕСЕЊИ УМОР И ПОДИЖУ ЕНЕРГИЈУ: Најздравији ЧАЈЕВИ за ову сезону, избегавајте ову ГРЕШКУ приликом ПРИПРЕМЕ

ШТИТИ ОД УПАЛЕ ГРЛА И ПОДСТИЧЕ ПРОБАВУ: Ово место многи пропуштају при прању зуба, а потребан је само један минут!
Мала количина искоришћеног уља може да загади огромне количине воде, што представља праву катастрофу за реке у које се излива канализација.
Поставља се онда питање како се решити искоришћеног уља?
Уколико је у тигању остало јако мало уља, покупите га убрусима које ћете после бацити у смеће. Ако је ипак остало знатно више уља након пржења, сачекајте да се добро охлади, па га преручите у пластичну флашу, коју ћете добро затворити како уље не би исцурело, и бацити је у канту.