Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВИТАМИНСКА БОМБА: Овако ПРИПРЕМЉЕНА КОПРИВА најздравија је за организам, потребно је још пар састојака

16.08.2022. 09:41
Пише:
Србија Данас
Kopriva
Коприва / Извор: Профимедиа

Даје енергију и подиже имунитет.

Чорба од коприве је дефинитвивно јело које треба конзумирати што чешће будући да садржи велике количине фосфора, мангана, калијума, магнезијума, азота и калцијума, богата је гвожђем и витамином Ц.

Уколико немате обичај да пијете чај од коприве, направите савршену укусну и веома хранљиву чорбу од коприве, а за то ће вам бити потребно још неколико намирница. 

Kopriva

ГЛУМИЦА ЗАПОЧИЊЕ ДАН СА КАФОМ И ОВИМ НЕОБИЧНИМ ДОДАТКОМ: Никад лакше до коже без бора и ЗДРАВИХ КОСТИЈУ

ГЛУМИЦА ЗАПОЧИЊЕ ДАН СА КАФОМ И ОВИМ НЕОБИЧНИМ ДОДАТКОМ: Никад лакше до коже без бора и ЗДРАВИХ КОСТИЈУ

НАЈБОЉИ МУЖЕВИ су рођени у ова ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА: Посебно обратите пажњу на њих!

НАЈБОЉИ МУЖЕВИ су рођени у ова ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА: Посебно обратите пажњу на њих!

Рецепт за чорбу од зеља и коприве

Састојци:

  • 2 везе жеља
  • 300 г младих листова коприве
  • шака пиринча
  • веза першуна
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа
  • уље
  • 2 чена белог лука
  • 1,5 кашичица соли
  • по жељи павлака
  • 1 кашичица млевене паприке

Kopriva

Припрема:

Очистите зеље и коприву и ставите да се кувају на средњој ватри. Исецкајте на ситно црни лук, загрејте уље у већој шерпи и додајте лук, па динстајте на благој ватри. Изрендајте шаргарепу, па додајте у лук. Додајте млевену паприку, промешајте, па склоните са ватре.

Скувану коприву и зеље процедите, оставите мало да с еохлади, па исецкајте на ситно. У лук сипајте зеље и коприву и заједно све динстајте пар минута на благој ватри, па посолите и промешајте. Долијте пиринач и прелијте водом.

Кувајте око 20 минута док пиринач не буде скуван, па додајте исецкани бели лук и исцекан першун.

Оставите да се кува још пар минута. Послужите по жељи уз кашику павлаке.