Skip to main content
Kopriva

VITAMINSKA BOMBA: Ovako PRIPREMLJENA KOPRIVA najzdravija je za organizam, potrebno je još par sastojaka

Foto: Profimedia
Daje energiju i podiže imunitet.

Čorba od koprive je definitvivno jelo koje treba konzumirati što češće budući da sadrži velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, azota i kalcijuma, bogata je gvožđem i vitaminom C.

Ukoliko nemate običaj da pijete čaj od koprive, napravite savršenu ukusnu i veoma hranljivu čorbu od koprive, a za to će vam biti potrebno još nekoliko namirnica. 

Kopriva

GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

NAJBOLJI MUŽEVI su rođeni u ova TRI HOROSKOPSKA ZNAKA: Posebno obratite pažnju na njih!

NAJBOLJI MUŽEVI su rođeni u ova TRI HOROSKOPSKA ZNAKA: Posebno obratite pažnju na njih!

Recept za čorbu od zelja i koprive

Sastojci:

  • 2 veze želja
  • 300 g mladih listova koprive
  • šaka pirinča
  • veza peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • po želji pavlaka
  • 1 kašičica mlevene paprike

Kopriva

Priprema:

Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.

Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno. U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.

Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun.

Ostavite da se kuva još par minuta. Poslužite po želji uz kašiku pavlake.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
25 Beograd