VITAMINSKA BOMBA: Ovako PRIPREMLJENA KOPRIVA najzdravija je za organizam, potrebno je još par sastojaka
Čorba od koprive je definitvivno jelo koje treba konzumirati što češće budući da sadrži velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, azota i kalcijuma, bogata je gvožđem i vitaminom C.
Ukoliko nemate običaj da pijete čaj od koprive, napravite savršenu ukusnu i veoma hranljivu čorbu od koprive, a za to će vam biti potrebno još nekoliko namirnica.
GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU
NAJBOLJI MUŽEVI su rođeni u ova TRI HOROSKOPSKA ZNAKA: Posebno obratite pažnju na njih!
Recept za čorbu od zelja i koprive
Sastojci:
- 2 veze želja
- 300 g mladih listova koprive
- šaka pirinča
- veza peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- ulje
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- po želji pavlaka
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.
Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno. U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.
Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun.
Ostavite da se kuva još par minuta. Poslužite po želji uz kašiku pavlake.