ВОЋНА БАЈАДЕРА као створена за вреле дане - Освежавајућа и кремаста, спрема се за трен ока, а одушевљава све време
Освежава и одушевљава све који га пробају!
Сви волимо бајадеру, а добија посебан шмек када јој се придружи воће. Искористите прилику и направите је током присутних врелина.
Састојци:
- 500 г млевеног кекса
- 500 г вишања без коштица или јагода
- 300 мл млека
- 250 г путера
- 300 г шећера у праху
- 100 г млевених лешника
- 100 г чоколаде за кување
- 2 кашике рума
- 2 кесице прашка за шлаг
Припрема:
У суд за мућење ставите путер и шећер у праху, па мутите миксером док путер не постане пенаст. У суд са млевеним кексом додајте 100 мл млека, помешајте кашиком. Кекс наставите да месите руком док не упије млеко. Додајте га у суд са путером и мутите миксером.
Затим придружите млевене лешнике и мутите док се смеса не сједини. Поделите је на два једнака дела. У први суд додајте рум, те мешајте кашиком. Чоколаду изломите на парчад и ставите у шерпу на шпорету.
Када се чоколада растопи, склоните шерпу са шпорета и оставите да се охлади. Додајте је у други суд и мешајте кашиком док се кафена смеса не сједини.
У правоугаони калуп, обложен најлонском фолијом нанесите прво кафену смесу, а онда жуту. Прекријте колач крајевима фолије и ставите калуп у замрзивач. Охлађену бајадеру извадите из фрижидера. Преврните је на послужавник, одстраните фолију и исеците на парчиће.
У суд за мућење ставите прашак за шлаг и преостало млеко. Мутите миксером док не добије потребну чврстину и ставите га у десертну кесу. Нанесите преко бајадера. Пријатно!