VOĆNA BAJADERA kao stvorena za vrele dane - Osvežavajuća i kremasta, sprema se za tren oka, a oduševljava sve vreme
Osvežava i oduševljava sve koji ga probaju!
Svi volimo bajaderu, a dobija poseban šmek kada joj se pridruži voće. Iskoristite priliku i napravite je tokom prisutnih vrelina.
Sastojci:
- 500 g mlevenog keksa
- 500 g višanja bez koštica ili jagoda
- 300 ml mleka
- 250 g putera
- 300 g šećera u prahu
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
- 2 kesice praška za šlag
Priprema:
U sud za mućenje stavite puter i šećer u prahu, pa mutite mikserom dok puter ne postane penast. U sud sa mlevenim keksom dodajte 100 ml mleka, pomešajte kašikom. Keks nastavite da mesite rukom dok ne upije mleko. Dodajte ga u sud sa puterom i mutite mikserom.
Zatim pridružite mlevene lešnike i mutite dok se smesa ne sjedini. Podelite je na dva jednaka dela. U prvi sud dodajte rum, te mešajte kašikom. Čokoladu izlomite na parčad i stavite u šerpu na šporetu.
Kada se čokolada rastopi, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Dodajte je u drugi sud i mešajte kašikom dok se kafena smesa ne sjedini.
U pravougaoni kalup, obložen najlonskom folijom nanesite prvo kafenu smesu, a onda žutu. Prekrijte kolač krajevima folije i stavite kalup u zamrzivač. Ohlađenu bajaderu izvadite iz frižidera. Prevrnite je na poslužavnik, odstranite foliju i isecite na parčiće.
U sud za mućenje stavite prašak za šlag i preostalo mleko. Mutite mikserom dok ne dobije potrebnu čvrstinu i stavite ga u desertnu kesu. Nanesite preko bajadera. Prijatno!