Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАУСТАВИТЕ КАШЉА И ИЗЛЕЧИТИ НАДРАЖЕНО ГРЛО: Овај моћан народни лек је прави ЧИСТАЧ дисајних путева!

12.10.2021. 18:50
Пише:
Србија Данас
kašalj
кашаљ / Извор: Профимедиа

Делује антисептички и одличан је у борби против упаљене слузокоже

Сезона грипа и вируса је већ стигла, а све чешћи проблем је и упаљено грло и досадни кашаљ.

С хладнијим временом, грејањем, ти симптоми ће постати све израженији. Зато су то природни, народни лекови да помогну и ублаже их.

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Заљубљеника у музику није интересовала богата каријера а освојио је срца МНОГИХ!

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Заљубљеника у музику није интересовала богата каријера а освојио је срца МНОГИХ!

РУСКИЊА (90) НЕ ПИЈЕ ЛЕКОВЕ, И НИКАД НЕ КУКА: Њен савет за срећу ОДУШЕВИО је цео свет! (ФОТО)

РУСКИЊА (90) НЕ ПИЈЕ ЛЕКОВЕ, И НИКАД НЕ КУКА: Њен савет за срећу ОДУШЕВИО је цео свет! (ФОТО)

Овај народни рецепт делује антисептички и одличан је у борби против упаљене слузокоже, а осим тога прочишћава дисајне путеве и јача наш имунитет.

Овако делотворан сируп можете направити и сами. Ловоров лист се често користи у кухињи, као додатак јелима, па га вероватно имате негде међу својим зачинима. Листови обе биљке богати су разноврсним минералима, витамином Б и одлична су превентива за заштиту имунитета.

За припрему домаћег сирупа потребна су вам само 3 састојка: Вода, ловоров лист и смеђи шећер или мед.

prehlada
прехлада / Извор: Профимедиа

Састојци:

  • 6 сушених листића ловора
  • лимун
  • 3, 4 кашичице смеђег шећера или меда

Припрема:

У лонцу прокувајте 2 ипо дцл воде. У воду додајте ловоров лист, поклопите и кувајте од 5 до 10 минута, затим извадите листове, а воду преспите у неку другу посуду. У воду исцедите сок једног лимуна и додајте заслађивач који сте одабрали, а затим све добро измешајте.

Сируп конзумирајте 3 пута дневно, по једну кашичицу.