Ponedeljak 26. feb 2024.
Vladimir Zelenski

NOVI ŠAMAR ZELENSKOM! Amerikanci poručili: Ukrajina će morati da ustupi deo teritorije Rusiji

Foto: Profimedia
Američki senator iz Ohaja, Džejms Dejvid Vens se oglasio za "Si-En-En"

Ukrajina će morati da ustupi neke teritorije Rusiji da bi okončala sukob, smatra američki senator iz Ohaja Džejms Dejvid Vens.

NEMAČKA DALA ZELENO SVETLO! Radosna vest za Ukrajince, stiže 200.000 komada! Rusija upozorava NATO!Ukrajinska vojska

NEMAČKA DALA ZELENO SVETLO! Radosna vest za Ukrajince, stiže 200.000 komada! Rusija upozorava NATO!

Lavrov objasnio šta je glavni uslov za MIR u Ukrajini, sada je Zelenski na potezuSergej Lavrov

Lavrov objasnio šta je glavni uslov za MIR u Ukrajini, sada je Zelenski na potezu

ZELENSKI U NIKAD GOROJ SITUACIJI Napeti odnosi u Kijevu, raste uznemirenost zbog mogućeg prestanka pomoći AmerikeFoto: Profimedia

ZELENSKI U NIKAD GOROJ SITUACIJI Napeti odnosi u Kijevu, raste uznemirenost zbog mogućeg prestanka pomoći Amerike

- U interesu Amerike je da prizna da će Ukrajina morati da ustupi deo teritorije Rusima, a mi moramo da prekinemo vojne operacije - rekao je Vens za „Si-En-En“.

Vens se takođe usprotivio slanju dodatnog novca Ukrajini, napominjući da ova bivša sovjetska republika neće moći da pobedi Rusiju. On se zapitao kako slanje novog paketa finansijske pomoći može da pomogne Kijevu, ako ranije izdvojena sredstva nisu dovela do okončanja sukoba.

- Po pitanju Ukrajine svi znaju... da će ovo morati da se završi pregovorima. Ideja da Ukrajina namerava da potisne Rusiju nazad na granice iz 1991. godine je apsurdna, niko u to nije verovao - zaključio je on.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se umaraju od ukrajinske krize, a podrška predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom slabi. Kako prenosi „En-Bi-Si“, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa vlastima u Kijevu o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kako je prošle nedelje izjavio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov, Kijev je zabrinut, jer je Zapad počeo da ukazuje na potrebu za dijalogom sa Moskvom. Istovremeno, ministar spoljnih poslova zemlje Dmitrij Kuleba tvrdi da ne oseća nikakav pritisak od saveznika po pitanju otpočinjanja pregovora sa Rusijom. U Kremlju su istakli da što pre kijevski režim shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd