Petak 08. dec 2023.
Ukrajina

DESET GODINA OD MAJDANA! Peskov: To je bio nasilni PUČ sponzorisan iz inostranstva

Foto: Profimedia
Danas je 10. godišnjica nasilne promene vlasti Viktora Janukoviča u Ukrajini.

Govoreći danas o protestima i nasilju pre 10 godina na kijevskom trgu Majdan, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da je to bio nasilni puč u Ukrajini koji je sponzorisan iz inostranstva.

Visoki američki zvaničnik u Kijevu: Poslao SNAŽNU poruku Ukrajincima!Ukrajinska vojska

Visoki američki zvaničnik u Kijevu: Poslao SNAŽNU poruku Ukrajincima!

UDARNA VEST IZ UKRAJINE! Nemački ministar odbrane stigao u nenajavljenu posetu Kijevu (VIDEO)Foto: Twitter Printscreen/@Maks_NAFO_FELLA

UDARNA VEST IZ UKRAJINE! Nemački ministar odbrane stigao u nenajavljenu posetu Kijevu (VIDEO)

"IMAMO VELIKI PROBLEM" Ukrajinski zvaničnik osudio lažna obećanja Amerike: "Govorili da podrška Izraelu neće uticati na posvećenost SAD, ali jeste"Foto: Srbijadanas,youtube printscreen euronews (en español),NBC News,shutterstock

"IMAMO VELIKI PROBLEM" Ukrajinski zvaničnik osudio lažna obećanja Amerike: "Govorili da podrška Izraelu neće uticati na posvećenost SAD, ali jeste"

- Mi to zovemo 'Majdan', ali u stvari, to je bio državni udar, nasilni udar koji je sponzorisan iz inostranstva. Stvari moramo nazvati pravim imenom - rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, činjenicu da je Majdan sponzorisan iz inostranstva direktno i indirektno su prepoznali i predstavnici stranih zemalja, "što takođe nije tajna".

Dimitri Peskov
Dimitri Peskov
Foto: Profimedia

"Nama je najvažnije da ostvarimo svoje ciljeve i u tu svrhu se nastavlja specijalna vojna operacija", zaključio je Peskov.

Pre 10 godina, 21. novembra 2013. godine, počeli su protesti na trgu Majdan u Kijevu koji su doveli do državnog udara. Razlog za masovne proteste bila je odluka vlade da obustavi potpisivanje sporazuma o pridruživanju EU.
    

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd