Četvrtak 22. feb 2024.
Intervju Putin i Karlson

PUTIN ZAPEČATIO SUDBINU UKRAJINCIMA?! Savetnici Zelenskog u PANICI da će američka pomoć biti obustavljena!

Foto: Profimedia
Razgovor Karlsona i ruskog predsednika mogao bi da utiče na političare u SAD.

Savetnik rukovodioca kancelarije predsednika Ukrajine Sergej Leščenko izjavio je da bi intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu mogao da utiče na javno mnjenje i političare u SAD, koji donose odluke o izdvajanju pomoći za Ukrajinu.

"OZLOGLAŠENI BATALJON AZOV NAPAO POZORIŠTE U MARIJUPOLJU" Vlasti DNR tvrde: Imamo ključne dokaze (VIDEO)Marijupolj

"OZLOGLAŠENI BATALJON AZOV NAPAO POZORIŠTE U MARIJUPOLJU" Vlasti DNR tvrde: Imamo ključne dokaze (VIDEO)

UKRAJINSKI GENERALŠTAB POKUŠAVA DA "OPERE" SIRSKOG! U biografiji novog glavnokomandujućeg mrlja do mrlje - NAROD EKSTREMNO NEZADOVOLJANFoto: Tanjug/AP

UKRAJINSKI GENERALŠTAB POKUŠAVA DA "OPERE" SIRSKOG! U biografiji novog glavnokomandujućeg mrlja do mrlje - NAROD EKSTREMNO NEZADOVOLJAN

SITUACIJA U POTPUNOSTI IDE NA RUKU RUSIJI: Ukrajina se nalazi u NAJTEŽOJ vojnoj KRIZI od početka rata, evo zaštoUkrajinska vojska, Harkov

SITUACIJA U POTPUNOSTI IDE NA RUKU RUSIJI: Ukrajina se nalazi u NAJTEŽOJ vojnoj KRIZI od početka rata, evo zašto

- Ne treba potcenjivati itervju... On nije bezopasan i uticaće na američkog birača da pomisli da taj rat treba zaustaviti obustavljanjem pomoći Ukrajini. I nova administracija će to učiniti - uštedeće novac Amerikanaca, poštedeće živote Ukrajinaca - rekao je Leščenko za televizijski kanal "Rada".

Prema njegovim rečima, ako takvo raspoloženje bude formirano kod američkih birača, političari u SAD će biti primorani da to usliše.
Leščenko je zaključio da je zbog toga Putinov intervju Karlsonu veoma opasan u rukama "veštih propagandista".

Savetnik u kancelariji Vladimira Zelenskog, takođe, smatra da bi taj intervju mogao pomoći Karlsonu da prođe takozvani kasting kako bi u budućnosti pretendovao na ulogu potpredsednika SAD, u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru.

- Njegova kandidatura se sve češće spominje. Zbog toga, ako on pomaže Trampu u formiranju neophodnog javnog mnjenja u Americi, ovo je već prva uloga koju je ispunio za prolaženje na tom kastingu - smatra Leščenko.

Američki novinar Taker Kalrson je 9. februara objavio intervju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na svom sajtu, a zatim ga je objavio i na društvenoj mreži "Iks" i na Jutjub kanalu.

Intervju je na "Iksu" imao više od 172 miliona, a na Jutjubu više od 10,4 miliona pregleda. Intervju je objavljen i na sajtu Kremlja.

Putin je u intervjuu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napadne zemlje NATO-a, a pre svega da ne planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje, kako na Zapadu pokušavaju da ubede sopstveno stanovništvo.

Ruski lider je naveo i da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć i da treba da razmišljaju o svojim daljim potezima. On je dodao da je Rusija spremna za dijalog.

Srbija Danas/Sputnjik

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd