Skip to main content
ruska raketa

PO PRVI PUT! Rusi predstavljaju novi strah i trepet - Evropa u panici

Foto: Profimedia
Ruski državni proizvođač oružja KTRV najavio je da će u okviru međunarodnog foruma Armija-2022 prvi put predstaviti novu krstareću raketu Kh-69.

- Što se tiče novih proizvoda, na forumu Armija-2022 prvi put ćemo prikazati višenamensku krstareću raketu niskog profila visoke preciznosti H-69 - saopštila je korporacija. Raketa Kh-69 je dizajnirana da uništi širok spektar stacionarnih kopnenih ciljeva sa koordinatama poznatim pre lansiranja, uključujući i one bez radarskog, infracrvenog i optičkog kontrasta sa okolinom.

Domet od 290 kilometara

- Opremljen je kombinovanim sistemom navigacije i automatskog upravljanja. Maksimalni domet je do 290 kilometara, sa brzinom od 700 do 1000 km/h, u zavisnosti od konfiguracije. Masa bojeve glave je od 300 do 310 kilograma. Može se postaviti i na spoljne suspenzije i na unutrašnje magacine za oružje - saopštila je korporacija. Međunarodni vojni forum Armija-2022 održaće se od 15. do 21. avgusta u podmoskovskom izložbenom centru Patriot. Manifestaciju organizuje Ministarstvo odbrane Rusije.

BONUS VIDEO: Eksplozije odjekuju Krimom

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd