Skip to main content
Vladimir Putin

POČELA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA! Putin saopštio UDARNU VEST: Neprijatelj trpi strašne gubitke

Foto: Profimedia
Ruski predsednik se hitno oglasio.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ukrajinska ofanziva počela na svim frontovima.

- Možemo sa sigurnoću da kažemo da je kontraofanziva počela, a o tome svedoči upotreba strateških rezervi - rekao je šef države.

Putin je naglasio da Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednom sektoru zbog hrabrosti ruskih vojnika i pravilnog organizovanja trupa.

- Može se reći da su svi dosadašnji pokušaji kontraofanzive propali, ali ofanzivni potencijal trupa kijevskog režima i dalje postoji - rekao je Putin.

Prethodnih dana, prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su doživele značajne gubitke koji premašuju "klasičnu" cifru.

- Poznato je da su u ofanzivnim operacijama gubici oko tri prema jedan. To je klasika, ali gubici u ovom slučaju značajno premašuje klasične pokazatelje. Neću sada da ponavljam brojke, ali su impresivne - rekao je predsednik i dodao da ruski vojni vrh procenjuje situaciju sa protivofanzivom neprijatelja i polaziće od realnosti na bojnom polju.

Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije, navodi da specijalno obučene ukrajinske rezerve nisu uspele da probiju rusku odbranu u regionu Zaporožja u četvrtak uveče.

Кijev je prema podacima ruskog ministarstva odbrane tokom proteklog dana izgubio 945 vojnika, ali i 33 tenka, 28 borbenih vozila pešadije, 38 borbenih oklopnih vozila, tri samohodne artiljerijske jedinice "Кrab"...

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd