Skip to main content
Šahed-136

"RUSIJA I IRAN OBNOVILI SARADNJU NAKON DVE NEDELJE PAUZE" Objavljen novi dnevni izveštaj iz Ukrajine britanskih obaveštajaca

Foto: Profimedia
Veruje se da postoje dve lokacije za lansiranje dronova.

Rusija je nakon dvonedeljne pauze upotrebila 71 iransku "kamikaza bespilotnu letelicu" protiv ukrajinskih ciljeva, što upućuje na to da je Moskva dobila nove dronove od Irana za svoj rat u Ukrajini, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Britanski zvaničnici su u svom dnevnom vojno-obaveštajnom izveštaju na Tviteru napisali da napadi upućuju na to da je "Rusija verovatno počela dobijati redovne obnove zaliha manjim brojem bespilotnih letjelica Šahed OWA-UAV".

Veruje se da postoje dve lokacije za lansiranje dronova: iz ruske Brjanske oblasti u severoistočni deo Ukrajine i iz Krasnodarskog kraja u istočni deo susedne zemlje.

- Ovo Rusiji omogućuje fleksibilnost u gađanju širokog sektora Ukrajine i smanjuje trajanje leta do ciljeva na severu Ukrajine. Takođe je verovatno reč o novom pokušaju da se rastegne ukrajinska protivvazdušna obrana - stoji u objavi na Tviteru.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd