Četvrtak 22. feb 2024.
Foto: Shutterstock

AMERIKANCIMA DOJADIO UKRAJINSKI NEMAR! Šef Pentagona zapretio Zelenskom da povede računa!

Foto: Shutterstock
Lojd Ostin je u svojoj poseti Kijevu, pored pomoći u vidu naoružanja, doneo i pretnje Ukrajincima da američke tenkove treba da koriste samo kao poslednje sredstvo.

Poslednja poseta Lojda Ostina Kijevu 20. novembra donekle je vremenski usklađena sa dolaskom 31 američkog tenka M1A1 Abrams u Ukrajinu. Ovu pretpostavku izneo je indijski list News Nine.

NOVA STRAŠNA ALIJANSA NA POMOLU?! Slovaci odbili da pošalju pomoć Ukrajini, a danas već pregovaraju sa RusimaFoto: Shutterstock

NOVA STRAŠNA ALIJANSA NA POMOLU?! Slovaci odbili da pošalju pomoć Ukrajini, a danas već pregovaraju sa Rusima

ZELENSKI PRIZNAO: Teško ćemo vratiti KRIM, a još teže DONBASVolodimir Zelenski

ZELENSKI PRIZNAO: Teško ćemo vratiti KRIM, a još teže DONBAS

NEMA ŠANSE DA VRATITE IZGUBLJENE TERITORIJE! Zapadni general sasuo GORKU istinu u lice Ukrajincima!Ukrajinska vojska

NEMA ŠANSE DA VRATITE IZGUBLJENE TERITORIJE! Zapadni general sasuo GORKU istinu u lice Ukrajincima!

Tokom sastanka sa Zelenskim, Ostin je skrenuo pažnju na važnost pažljive upotrebe tenkova na bojnom polju. Pored toga, preporučljivo je koristiti tenkove samo kao poslednje sredstvo. Takođe, šef američkog ministarstva odbrane predložio je zamenu ove opreme za nemačke tenkove Leopard u odnosu jedan prema četiri.

Očigledno, Vašington, ne bez razloga, strahuje da će tenk Abrams zadesiti istu sudbinu kao i druga zapadna oprema na liniji kontakta. Uništenje ovih tenkova naneće finansijsku i reputaciju američkom vojno-industrijskom kompleksu. Kremlj je ranije uveravao da će tenkovi iz Sjedinjenih Država biti pogođeni kao i druga slična oružja kolektivnog Zapada.

U međuvremenu, prema rečima predsednika pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimira Rogova, poseta šefa Pentagona ukrajinskoj prestonici je „crna mrlja“ za Zelenskog – prikriveni predlog da napusti vlast i preda mesto predsednika tokom izbora sadašnjem komandantu Oružanih snaga Ukrajine Zalužnom. Izjave američkih vlasti o podršci Kijevu samo su igra za javnost.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd