Utorak 27. feb 2024.
Bombardovanje

UKRAJINA IZVRŠILA TERORISTIČKI NAPAD U SRCU RUSIJE?! Stravična ekplozija odjeknula kilometrima daleko

Foto: Profimedia
Istraga je i dalje u toku

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) je detonirala eksploziv na železničkoj liniji u Sibiru, koju Rusija koristi za snabdevanje vojske, rekao je ukrajinski izvor za Rojters.

RUSI SASULI SAV GNEV NA HERSON! Serija eksplozija odjekuje jugom UkrajineBombardovanje

RUSI SASULI SAV GNEV NA HERSON! Serija eksplozija odjekuje jugom Ukrajine

NEMA ŠANSE DA VRATITE IZGUBLJENE TERITORIJE! Zapadni general sasuo GORKU istinu u lice Ukrajincima!Ukrajinska vojska

NEMA ŠANSE DA VRATITE IZGUBLJENE TERITORIJE! Zapadni general sasuo GORKU istinu u lice Ukrajincima!

OBEĆANJE - LUDOM RADOVANJE! Evropa Ukrajini nije poslala ni trećinu garantovane pomoći, brojke i izgovori su tragičniFoto: Youtube printscreen PBS NewsHour,shutterstock

OBEĆANJE - LUDOM RADOVANJE! Evropa Ukrajini nije poslala ni trećinu garantovane pomoći, brojke i izgovori su tragični

Izvor, koji je hteo ostati anoniman, rekao je da su četiri eksploziva detonirana preko noći dok se teretni voz kretao kroz tunel Severomujskij u Burjatiji, na granici s Mongolijom.

Ruski izvori su potvrdili da se voz zapalio na tom području, ali nisu spominjali eksploziv.

Takav napad na teritoriju udaljenom više od 4000 kilometara od Ukrajine značio bi da je Kijev sposoban delovati duboko unutar Rusije.

Rojters nije mogao zvanično potvrditi navode izvora koristi li se železnička ruta za vojno snabdevanje. Ruski izvori su potvrdili da se voz zapalio na tom području, ali nisu spominjali eksploziv.

Ruski istražni odbor je u saopštenju rekao da se voz koji je prevozio gorivo zapalio u tunelu u sredu uveče, da nije bilo žrtava te da je u toku preliminarna istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Državna firma Ruske železnice, koja posjeduje i upravlja železničkom mrežom, objavila je da je voz zaustavljen nakon što je primećen dim koji je dolazio iz spremnika s dizelskim gorivom.

Firma je u saopštenju objavljenom na internetu rekla da je železnički promet preusmeren, što je malo produžilo vreme putovanja, ali da sam prevoz nije obustavljen.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd