Ponedeljak 04. mar 2024.
Roland Kater

UKRAJINSKA VOJSKA U VELIKOM PROBLEMU?! Bivši general upozorio na "lažni optimizam" Zelenskog: "Čuo sam da vlada nemir" (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/@WELTVideoTV
Bivši general prokomentarisao trenutno stanje na frontu

Mediji na Zapadu primećuju nestanak „snage volje da se odupre Putinu, smatra penzionisani general-potpukovnik Bundesvera Roland Kater.

VELIKA POBEDA RUSKE VOJSKE: Deo ukrajinske jedinice likvidiran, ostali se razbežali, zauzeto važno UPORIŠTERuska vojska

VELIKA POBEDA RUSKE VOJSKE: Deo ukrajinske jedinice likvidiran, ostali se razbežali, zauzeto važno UPORIŠTE

"ZAPAD MORA DA SE ODREKNE STRAHA OD PONIŽENE RUSIJE" Moskva više ne gubi rat: Putin može sutra da proglasi pobedu u Ukrajini?! ukrajina

"ZAPAD MORA DA SE ODREKNE STRAHA OD PONIŽENE RUSIJE" Moskva više ne gubi rat: Putin može sutra da proglasi pobedu u Ukrajini?!

"IMAMO DOGOVOR" Ugovorena strašna saradnja Ukrajine i Amerike, uključuje se još jedna zemlja partner NATOFoto: Shutterstock, Youtube printscreen The Tribune, Youtube printscreen WION

"IMAMO DOGOVOR" Ugovorena strašna saradnja Ukrajine i Amerike, uključuje se još jedna zemlja partner NATO

U intervjuu za Die Velt, on napominje da su mediji na Zapadu prestali da demonstriraju „lažni optimizam“, koji, po njegovom mišljenju, „sa vojne tačke gledišta“ nikada nije imao nikakvog osnova.

I sami Ukrajinci „realnije opisuju situaciju“, navodi on.

- Čujem i iz internih izvora da i u ukrajinskoj vojsci vlada nemir. Iako još uvek postoji odlučnost, postoji volja za odbranu svoje otadžbine i, pre svega, za povratkom pripojenih teritorija. Oni ostaju nepokolebljivi. Ali unutra, u rukovodstvu oružanih snaga, posebno među onima na frontu... Sve češće čujem da su ukrajinske snage tamo umorne. Ali ko se čudi, s obzirom na ovakvo vreme, temperature i neprekidan rad 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji - kazao je Kater.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd