Skip to main content
Volodimir Zelenski

Ispravka: Zelenski nije napustio Ukrajinu

Foto: Profimedia
„Ovde sam. Ne spuštamo oružje. Branićemo svoju zemlju, jer naše oružje je istina, a naša istina je da je ovo naša zemlja, naša zemlja, naša deca i mi ćemo sve ovo braniti. To je to. To je sve što sam htwo da vam kažem. Slava Ukrajini”, rekao je Zelenski..

Brojni portali u svetu i regionu, među njima i naš portal Srbija Danas, preneli su informaciju koju je objavio predsednik ruske Državne dume, Vjačeslav Volodin, da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski napustio Ukrajinu. Analizom portala raskinkavanje.me utvrđeno je članci koji sadrže ovu tvrdnju dobijaju ocenu lažna vest.

UTVRĐENE ČINJENICE:

Vladimir Zelenski se oglašavao par puta u video objavama iz Kijeva, a na jednoj od njih je poslao poruku svetu. 

„Ovde sam. Ne spuštamo oružje. Branićemo svoju zemlju, jer naše oružje je istina, a naša istina je da je ovo naša zemlja, naša zemlja, naša deca i mi ćemo sve ovo braniti. To je to. To je sve što sam hteo da vam kažem. Slava Ukrajini”, dodao je on.

Zelenski se i 4. marta, kada je objava ruskog zvaničnika završila u medijma, obratio iz zgrade Predsedništva u video poruci, koja je podeljena na njegovom zvaničnom Fejsbuk nalogu, što prati tekst:

„Nastavljamo da se borimo, čuvaćemo našu zemlju, oslobodićemo našu zemlju, hvala našim herojima“.

Samim tim objavljene vesti i prenošenje tvrdnji ruske strane, odnosno tvrdnji predsednik ruske Državne dume, Vjačeslava Volodina da je Zelenski napustio Ukrajinu i da se nalazi u Poljskoj dobile su ocenu lažna vest.

Izvinjavamo se čitaocima zbog prenošenja neproverenih informacija koje su dezinformisale javnost da je predsednik Ukrajine Vladimir Zlenski napustio Ukrajinu i pobegao u Poljsku.

IZMENJENA VEST

Tvrdnja predsednika ruske Državne dume, Vjačeslava Volodina ,da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napustio Ukrajinu i da se trenutno se nalazi u Poljskoj, lažna je, a sam Zelenski se istog dana oglasio video porukom iz zgrade Predsedništva u Kijevu:

- Nastavljamo da se borimo, čuvaćemo našu zemlju, oslobodićemo našu zemlju, hvala našim herojima - poručio je Zelenski u svom obraćanju iz zgrade Predsedništva 4. marta ove godine.

OVO JE PUTINOV SLEDEĆI VOJNI CILJ: Ukrajina kompletno ostaje bez kontrole nad ENERGIJOM (FOTO)

OVO JE PUTINOV SLEDEĆI VOJNI CILJ: Ukrajina kompletno ostaje bez kontrole nad ENERGIJOM (FOTO)

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Ukrajina radi na nuklearnom naoružanju, SAD sve vreme znale za to

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Ukrajina radi na nuklearnom naoružanju, SAD sve vreme znale za to

UKRAJINA OTVORILA VATRU NA KINESKE DRŽAVLJANE! "Njihovo stanje je ozbiljno"

UKRAJINA OTVORILA VATRU NA KINESKE DRŽAVLJANE! "Njihovo stanje je ozbiljno"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski od početka ruske agresije na Ukrajinu susretao se sa optužbama da je napustio svoju zemlju, iako je i sam više puta rekao da nije napustio glavni grad Ukrajine i da ostaje da se bori.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd