Skip to main content
stolarija

KONKURS NAS ČEKA U SEPTEMBRU? Zamena stolarije još čeka - stiglo saopštenje o novoj odluci

Foto: Profimedia/ilustracija
Grad Beograd, koji jedini do sada nije raspisao javni poziv za sredstva za energetsku efikasnost, to će učiniti u septembru.

Odbornici Skupštine grada treba da usvoje na sednici izmene Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade čime će se steći preduslovi da sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara budu na konkursu raspoređena domaćinstvima.

Kako se navodi u odluci, ovom odlukom će biti precizirani učesnici u realizaciji projekta, procenat sufinansiranja, kriterijumi za selekciju učesnika u javnom pozivu. S obzirom na to da je Grad od države dobio svega 10 miliona dinara, poput nekih drugih manjih gradova, Grad je dodao još toliko. Ipak, sredstva su za dvomilionski grad mala, pa će se tek po raspisivanju javnog poziva videti za koliko domova će se omogućiti novac za ove radove.

Građani će konkurisati preko svojih gradskih opština. Da li će opštine dobijati srazmerno budžet ili će biti drugačiji način raspodele, takođe, ostaje da se vidi. Javnim pozivom biće obuhvaćena zamena spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd