Petak 23. feb 2024.
Glavna ulica u Zemunu

GLAVNA ULICA U ZEMUNU PONOVO OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ: Kapitalan projekat završen pre roka, potpuno transformisan pejzaž ovog dela grada (FOTO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Radovi završeni pre krajnjeg roka, saobraćaj u Glavnoj ulici u Zemunu uspostavljen.

Od danas se ponovo uspostavlja autobuski linijski saobraćaj u Glavnoj ulici u Zemunu, koja je zbog rekonstrukcije bila zatvorena za saobraćaj od aprila prošle godine, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

DEO BEOGRADSKOG NASELJA U MRKLOM MRAKU: Jedan stanovnik izazvao BIZARAN incidentPožar u Džakarti, Indonezija, vatrogasci

DEO BEOGRADSKOG NASELJA U MRKLOM MRAKU: Jedan stanovnik izazvao BIZARAN incident

"STAVITE MIŠOLOVKE, NE VREDI DRUGAČIJE" OPREZ! Muškarac i žena zajedno "operišu" po Beogradu! (VIDEO)Lopovi

"STAVITE MIŠOLOVKE, NE VREDI DRUGAČIJE" OPREZ! Muškarac i žena zajedno "operišu" po Beogradu! (VIDEO)

JOŠ IMA POŠTENIH LJUDI: Beograđanka zaboravila na bankomatu OGROMAN novac, a onda je ŠOKIRAO stranacbankomat

JOŠ IMA POŠTENIH LJUDI: Beograđanka zaboravila na bankomatu OGROMAN novac, a onda je ŠOKIRAO stranac

- Završetkom radova na rekonstrukciji Ulice Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Avijatičarski trg do zone raskrsnice sa Ulicom Кaramatina, uspostavlja se redovan režim linija javnog prevoza: 17, 45, 73, 82, 83, 84, 88, 610, 611, 703, 704, 705, 706, 706E, 707, 704N i 706N - navodi se u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počela je u aprilu 2023. godine, kada je bilo najavljeno da će biti završena za 300 dana.

Transformisan pejzaž grada

Zahvaljujući Sekretarijatu za investicije Grada Beograda, u saradnji sa renomiranom firmom "Strabag doo Beograd", Glavna ulica je podvrgnuta ambicioznoj rekonstrukciji koja je transformisala pejzaž tog dela grada. Ovaj kapitalni projekat, vredan više od 600 miliona dinara, prema prvom potpisanom ugovoru, obuhvatio je kompletnu rekonstrukciju ulice u dužini od 800 metara, od raskrsnice sa Karađorđevom do Trga Branka Radičevića. Kroz ovaj projekat rekonstruisano je i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i 2 velike raskrsnice (Karamatina i Avijatičarski trg), pružajući stanovnicima Zemuna potpuno novu infrastrukturnu paradigmu.

Od prvog dana, cilj je bio uspostaviti najkvalitetnije uslove za saobraćaj i udobnost građana. Posebna pažnja je posvećena hidrotehničkim radovima, rekonstrukciji vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije, obezbeđujući održivu i efikasnu infrastrukturu za buduće generacije.

Glavna ulica u Zemunu
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Sa više od četiri autobuska stajališta, obleženih betonskim kolovozom i više od 120 kubnih metara betona ugrađenih u njih, izgrađena je ne samo saobraćajna mreža već i platforma udobnosti za putnike. Granitni ivičnjaci i ploče dodaju estetski element rekonstruisanoj ulici, ističući njenu eleganciju i trajnost. Niše za kontejnere, postavljene po zahtevu JKP "Gradska čistoća", osiguravaju praktičnost i urednost ulica.

Pored toga, implementacija svetiljki sa LED tehnologijom, nova postavka stubova i premeštanje kablova, zajedno sa 16 novih kamera za praćenje saobraćaja, predstavljaju tehnološki napredak koji osigurava sigurnost i kontrolu nad saobraćajem.

Glavna ulica u Zemunu
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Saobraćajna signalizacija, koja može funkcionisati u fiksnom, detektorskom i adaptibilnom režimu rada, pruža efikasnost i fleksibilnost u upravljanju tokom saobraćaja, samo su neki od noviteta koje je ovog ponedeljka dočekalo stanovnike.

Prema ugovoru, krajnji rok za završetak radova bio je 18. februar, ali je Glavna ulica u Zemunu svoje prve posetioce dočekala već danas 12. februara, što ukazuje na završetak projekta pre roka.

Srbija Danas

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd