Skip to main content
Goran Vesić

Od zarade džez festivala montirane nove stolice u Velikoj sali Doma omladine

Foto: Privatna arhiva
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Veliku salu Doma omladine u kojoj je danas završeno montiranje novih stolica kupljenih od novca zarađenog od ulaznica sa poslednjeg Beogradskog džez festivala.

Vesić je istakao da su nove stolice kupili građani Beograda – ljubitelji džeza. Cena ovih stolica je blizu sedam miliona dinara, sa PDV-om. Prema njegovim rečima, nove stolice su bile neophodne jer su se prethodnih 10 godina koristile montažne stolice, neadekvatne za ovakvu salu.

Nova kolumna Gorana Vesića: Gradski menadžer iskreno o Rusiji, razvoju Beograda, srpskog društva, obrazovanja i kulture

- Postavljene su 494 nove stolice u Veliku salu, koja je od danas jedna od najboljih sala u Beogradu te veličine - istakao je Vesić. 

Goran Vesić
Foto: Privatna arhiva

– Polako vraćamo Dom omladine tamo gde mu je i mesto. Cilj je da se od zarade festivala ulaže u njegovu infrastrkturu. Od istog novca kupljen je i saksofon za džez sekciju Muzičke škole „Stanković”. Beogradski džez festival, čiji je organizator Dom omladine i u kome se održava većina programa tog festivala, zaslužio je, kao i građani koji kupuju kartu, da se taj novac ulaže u njegovu infrastrukturu – istakao je Vesić i zahvalio građanima Beograda i posetiocima festivala na ukazanom poverenju. 

Otvorena nova dečija manifestacija u Beogradu: Evo čemu se najmlađi najviše raduju (VIDEO)

On je podsetio da je Dom omladine jedna od najvažnijih gradskih institucija koji na godišnjem novou organizuje oko 2.500 programa i koji poseti oko 500.000 građana. Zbog toga je Vesić izrazio zadovoljstvo jer se tako važna institucija obnavlja, podsetivši da je nedavno i potpuno odnovljen plato „Milan Mladenović” ispred te ustanove. 

Goran Vesić
Foto: Privatna arhiva

Neviđena drama u Beogradu! Lift propao sa 5. sprata, zaglavljeni stanari se satima borili za vazduh!

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu i Sekertarijatu za kulturu jer toj ustanovi kulture poveravaju organizaciju tako bitnih manifestacija kakav je i Beogradski džez festival.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd