Skip to main content
Goran Vesić i Andrija Čupković i Dragan Gligorić

PRAVI JUBILEJ: 30 godina tradicije čuvenog pasulja u "Parking servisu" (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Tradicija se nastavlja.

Noć uoči jubilarnog 30. Beogradskog maratona radnici "Parking servis"-a provode na prestoničkim ulicama, kako bi sa trase uklonili automobile i do jutra omogućili svim učesnicima da nesmetano protrče glavnim ulicama. 

MALI NAJAVIO 30. BEOGRADSKI MARATON: Želimo da Beograd bude prepoznatljiv po sportu, manifestacijama i omladini

Tradicionalno, radnici, vozači, dežurni mehaničari i dispečeri okupili su se na Starom sajmištu, gde već tri decenije svake godine u kazanu kuvaju čuveni pasulj, a posle večere kreću na posao, kako bi sve bilo spremno za maraton. Glavni kuvar je Dragan Gligorić zvani Hans koji već 30 godina radi u Parking servisu.

Dragan Gligorić
Foto: JKP Parking servis

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković podsetio je večeras sve vozače da najkasnije do 22 časa pomere svoja vozila sa trase maratona, jer će dizalice "Parking servis"-a, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, tokom noći izmeštati vozila na najbliže regularno parking mesto van trase maratona, radi bezbednosti svih učesnika manifestacije. Prošle godine je pomereno više od 300 vozila, a ove godine se zbog izmena trase Beogradskog maratona očekuje još više posla.

KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Na zgradama sa rekonstruisanim fasadama u centru Beograda već osvanuli GRAFITI (FOTO)

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je rekao da je ovo tradicija koja traje već 30. godina i da će večeras biti angažovano 1 000 radnika koji će vredno raditi kako bi sve bilo spremno za jubilarni maraton kojim se iz godine u godinu šalje lepa slika o Srbiji u svet. Posle večere sve službe javnih komunalnih preduzeća poput „Gradske čistoće“, „Zelenila Beograd“ i „Parking servisa“ odavde kreću na posao kako bi sve bilo spremno za sutrašnji maraton.

Goran Vesić i Andrija Čupković i Dragan Gligorić
Foto: JKP Parking servis

Prilikom pripreme 30. Beogradskog maratona, oko 20 ekipa sa dizalicama "Parking servis"-a ukloniće sve preostale automobile zatečene na trasi maratona. Sve informacije o premeštenim vozilima vozači mogu da dobiju u Korisničkom servisu "Parking sevis"-a na broj telefona 011/30-35-400.

JKP "Parking servis" se ovom prilikom zahvaljuje vozačima i građanima Beograda na pomoći u organizaciji tradicionalnog Beogradskog maratona.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd