Sreda 21. feb 2024.
palata pravde

PRESELJENJE PALATE PRAVDE: Na ovim adresama ćete ubuduće moći da zatražite pomoć

Foto: Srbija Danas
Krivična odeljenja beogradskih sudova i tužilaštava koja se sele iz Palate pravde u Savskoj ulici na nove adrese, neće raditi sa strankama do 5. septrembra, osim u pritvorskim predmetima i u drugim predmetima u kojima postoje rokovi za postupanje.

Na pisarnici krivičnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Palati pravde još danas je moguće izvaditi neophodne potvrde i uverenja, dok će se od naredne sedmice do 5. septembra to obavljati u zgradi parničnog odeljenja toga suda (bivši Aeroinžinjering) na Novom Beogradu.

ZA ILI PROTIV: Koliko bi nam pomoglo vraćanje VOJNOG ROKA?

Zbog renoviranja Palate pravde, koja nije imala gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije, Viši sud u Beogradu i Više javno tužilaštvo sele se na privremenu adresu u renovinarane zdrade za pravosudne organe (nekadašnji Vojno tehnički institut) u Katanićevoj 15. 

Ljudi čekaju u redu na šalteru
Foto: Profimedia

Stalno sedište na istoj adresi - Katanićeva 15 od 5. septembra imaće Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo. Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo privremeno će biti smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV- dva, na adresi Bulevar Zorana Ðinđića 104.

NOVA PROVOKACIJA USTAŠA! Uhapšeno 10 građana Republike Srbije u Hrvatskoj

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo privremeno će se preseliti u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Svoju stalnu adresu osim Drugog osnovnog suda i tužilaštva u Katanićevoj 15 će od 5. septembra imati i Apelaciono javno tužilaštvo. 

NEVIĐENA TUČA ŽENA U TRAMVAJU: Čupale se za kosu i udarale, a putnici vrištali od smeha (VIDEO)

NA VREME IZVADITE NOVE: Do ovog dana morate imati druge BusPlus kartice

Što se tiče građanskih odeljenja pomenutih sudova, oni ostaju na dosadašnjim adresama, tako da šalteri, pisarnice i overe rade i tokom leta, kao i svake godine.

Radovi na renoviranju i rekonstrukciji beogradske Palate pravde planirani su da traju dve godine.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd