Skip to main content
Aleksandar Šapić i delegacija Moskve

Šapić: Odnos srpskog i ruskog naroda vekovima nepromenjen (FOTO)

Foto: Grad Beograd
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa delegacijom Moskve sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti kulture, privrede i obrazovanja između ova dva grada.

Teme sastanka bile su i promovisanje moskovskih proizvoda u Beogradu i Srbiji, podrška Vlade Moskve srpskom biznisu u prestonici Rusije, pomoć Grada Beograda u organizovanju Novogodišnjeg Moskovskog sajma u Beogradu kao i razmena iskustava u pružanju javnih usluga građanima.

Predsednik opštine najavio nove radove u naselju Altina (FOTO)

Predsednik opštine najavio nove radove u naselju Altina (FOTO)

Podrška kulturno-umetničkim društvima i amaterizmu

Podrška kulturno-umetničkim društvima i amaterizmu

Nagrađeni policajac i vatrogasac za oktobar (FOTO)

Nagrađeni policajac i vatrogasac za oktobar (FOTO)

Gradonačelnik Šapić je nakon sastanka naglasio da su iskustva velikih gradova dragocena za Beograd. 

- Čitava Evropa, a naročito narodi koji žive na prostoru Ukrajine i Rusije, prolaze kroz izuzetno težak period. Odnosi između naroda i država se menjaju, ali ono što je nepromenljivo u poslednjih nekoliko vekova jeste odnos između srpskog i ruskog naroda. Mi kao mala zemlja teško da možemo Rusiji na bilo koji način da pomognemo, ali treba da se zna da se odnos između dva naroda ne menja, što je za poštovanje. Mislim da Rusija nikada neće imati ovakvog prijatelja u srcu Evrope - istakao je Šapić. 

Aleksandar Šapić i delegacija Moskve
Foto: Grad Beograd

Jevgenij Borisovič Dridze je zahvalio na gostoprimstvu, navodeći da uvek zna da ih ovde dočekaju prijatelji. On je podsetio da je juče održana ekonomska konferencija i izrazio uverenje da će se saradnja sa srpskim biznisom proširiti u Moskvi. 

Pohvalio je gradonačelnika Beograda, koji, kako je naveo, ostavlja utisak sposobnog čoveka, te da je očigledno da veoma ceni veze između dva naroda. 

Aleksandar Šapić i delegacija Moskve
Foto: Grad Beograd

- Sada jeste teško vreme za nas, ali vidimo ko su naši pravi prijatelji. Zato računam na to da ćemo proširiti našu saradnju i u narednim godinama - rekao je Jevgenij Borisovič Dridze. 

Delegaciju Moskve čine i savetnik Odseka za spoljno-ekonomsku delatnost Odeljenja za spoljno-ekonomske i međunarodne veze Moskve Natalija Guljijeva, vodeći specijalista Odseka za spoljno-ekonomsku delatnost "Moskovskog centra za međunarodnu saradnju" Aleksandra Afanasjeva kao i predstavnici Ambasade Ruske federacije na čelu sa ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Prijemu su prisustvovali sekretar za privredu Nikola Kožović i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić kao i predstavnici Privredne komore Srbije.

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd