Ponedeljak 26. feb 2024.
Milan Gale Muškatirović

SUTRA SE OTVARA KUPALIŠNA SEZONA U SRBIJI! Građani će moći da biraju gde da se rashlade uz poštovanje OVIH PRAVILA

Foto: Srbija Danas
Iz uprava sportskih centara su mahom oprezni, pa se ponašaju u skladu sa pravilima koji su važili lane

Ove nedelje zvanično se otvara kupališna sezona na prestoničkim bazenima, kao i na Adi Ciganliji. Uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, i uz saglasnost i preporuke Republičkog zavoda za javno zdravlje, sugrađani će u predstojećim sunčanim danima, moći da odaberu gde da se rashlade. Prve kupače će već sutra dočekati na bazenima Sportskih centara "Milan Gale Muškatirović" i "Tašmajdan".

SRBIJA SE VRAĆA NORMALNOM ŽIVOTU! KONAČNO POPUŠTANJE MERA: Očekuju nas puni hoteli turista i "gomila" festivala

SRBIJA SE VRAĆA NORMALNOM ŽIVOTU! KONAČNO POPUŠTANJE MERA: Očekuju nas puni hoteli turista i "gomila" festivala

USKORO ĆE BITI ŽIVE MUZIKE SVE DO PONOĆI! Zamenik gradonačelnika objasnio zašto je Beogradu potrebno radno vreme do JEDAN sat

USKORO ĆE BITI ŽIVE MUZIKE SVE DO PONOĆI! Zamenik gradonačelnika objasnio zašto je Beogradu potrebno radno vreme do JEDAN sat

MIRNA NOĆ ZA HITNU POMOĆ: Bez mnogo intervencija, najviše posla oko alkoholisanih osoba

MIRNA NOĆ ZA HITNU POMOĆ: Bez mnogo intervencija, najviše posla oko alkoholisanih osoba

Iz uprava sportskih centara su mahom oprezni, pa se ponašaju u skladu sa pravilima koji su važili lane. Izvesno je da će bazeni biti dostupni građanima, samo je pitanje koliki će broj posetilaca moći da bude prisutan na kupalištu u istom trenutku.

- Sportski centar "Tašmajdan", tokom letnje sezone, primenjivaće sve mere i preporuke nadležnih organa.  Između ostalog, prolazak kroz dezo-barijeru je obavezan, održavanje razmaka među kupačima, posebno razmaka između ležaljki i postavljanje dovoljno dezinfekcionih sredstava. Dozvoljeno je da jedan posetilac bude na pet kvadrata - kažu sa ovih bazena u srcu Beograda.

Tašmajdan
Tašmajdan
Foto: Youtube/Printscreen/light2tube

Prema rečima nadležnih iz "Galeta", nadaju se novom popuštanju epidemioloških mera, pa bi samim tim bio dozvoljen i veći broj kupača. Očekuju da će kapacitet od 1.000 ljudi biti dopušten, što je svakako tri puta manje od mogućnosti ovih bazena u okolnostima, koje su važile pre dve sezone.

- Pored tri bazena, kupačima su na raspolaganju tuševi, ležaljke i suncobrani, kao i mogućnost korišćenja ugostiteljskih usluga tokom boravka na otvorenim bazenima. Napominjemo da rezervacije neće biti dostupne - ističu u SC "Milan Gale Muškatirović".

I na novobeogradskim otvorenim bazenima "11. april", istom se nadaju, kada je reč o opuštanju. Ovo mesto za rashlađivanje i zabavu kapije će zvanično otvoriti u subotu.

Milan Gale Muškatirović
Foto: Srbija Danas

- Očekujemo da će sigurno doći do blagog popuštanja mera, pa u skladu sa zaključcima sednice Kriznog štaba uradićemo usklađivanje broja prisutnih posetilaca na kupalištu i u samim bazenima - kažu sa ovog kupališta.

Podsetimo, podizanjem plave zastave na Adi Ciganliji, u petak počinje letnja sezona.

Brčkanje pod zvezdama

Kao i svake godine, ljubiteljima kupanja pod zvezdama biće i to omogućeno. Sa ovom informacijom zvanično su već na početku sezone istupili u SC "Milan Gale Muškatirović".

- Za vreme trajanja letnje sezone povremeno će biti dostupni i termini za noćno kupanje, o čemu će svi posetioci biti pravovremeno informisani putem našeg zvaničnog sajta i naloga našeg sportskog centra na društvenim mrežama - istakli su iz uprave ovih bazena.

Cene ulaznica

Cene ulaznica se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu. Dnevna karta koštaće 400 dinara, odnosno 250 dinara, za pola dana boravka na otvorenim bazenima. Deca mlađa od tri godine moći će na kupališta da se uvedu besplatno.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd