Četvrtak 22. feb 2024.
Beograd

Sutra se u Beogradu održava Prva nacionalna konferencija "Bezbednost i zdravlje na radu 2023"

Foto: Profimedia/ilustracija
Događaj će se održati u hotelu "Moskva"

Sutra se u Beogradu održava Prva nacionalna konferencija "Bezbednost i zdravlje na radu 2023", nakon šest meseci od primene novog zakona.

Događaj će se održati u hotelu "Moskva" 30. novembra 2023. godine s početkom u 10 časova, a registracija učesnika konferencije počeće od 9:15 časova.

Učesnici konferencije biće Acta Media; zatim, pomoćnik direktora prof.dr Saša Perišić ispred Inspektorata za rad; dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu, dr Srđan Glišović; redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dr. Dejan Ubavin, inače direktor Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu; ispred Međunarodne organizacije rada govoriće Jovan Protić.

Teme koje će biti pokrivene na konferenciji u oblasti regulatornog okvira su: Primena novog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu sa posebnim osvrtom na nove kontrolne liste za vršenje redovnih inspekcijskih nadzora u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i tu će govoriti Maja Ilić, načelnik Odeljenja za studijsko-analitičke poslove i nadzor; Uslovi za izdavanje licenci u oblasti BZR fizičkim licima i tu će govoriti Miodrag Loncović iz Uprave za bezbednost i zdravlje na radu; O programu obuke zaposlenih, predstavnika zaposlenih i rukovodioca, govoriće Željko Karapandžić, HSE stručnjak.

O iskustvima iz prakse govoriće Vladimir Todorović (NIS AD Novi Sad), Jelena Ašanin, stariji savetnik, u saradnji sa Karanović & Partners i Dragan Jocić (Tigar Tyres).

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd