Sreda 29. nov 2023.
Šareni vikend

VASKRŠNJI PRAZNIK ZA PAMĆENJE - ŠARENI VIKEND NA TAŠMAJDANU I ZEMUNSKOM KEJU: Održan peti jubilarni veliki Uskršnji karneval

Foto: Live Production
Proteklog vikenda uspešno je održan peti jubilarni Veliki uskršnji karneval koji je najmlađima podario nezaboravni provod, a mame i tate vratio u detinjstvo.

U saradnji sa Gradskim opštinama Palilula i Zemun, a u organizaciji udruženja Kultur Šok, organizovani su celodnevni zabavni programi za celu porodicu, ove godine na dve lokacije - Tašmajdanski park i Zemunski kej, a ulaz za sve posetioce bio je besplatan.

Karneval su obeležili izuzetno kreativni programi koji su se odvijali na centralnoj festivalskoj bini, a mališani su najviše uživali u pozorišnim predstavama, nastupima akrobata, mađioničara i klovnova ali i u atraktivnim nastupima latino perkusionista i mažoretkinja. Maskote junaka iz crtanih filmova doprinele su stvaranju prave karnevalske atmosfere, a najmlađi posetioci su tokom celog vikenda uživali družeći se i slikajući se sa svojim omiljenim junacima.

Tašmajdan
Foto: Live Production

Festivalska zona „Zabavni grad“ izazvala je najveće interesovanje među najmlađima, dok su nešto stariji mališani provodili najviše vremena u zoni sa konjima gde su tokom celog vikenda mogli da se druže sa ovim plemenitim životinjama. Ovo nije bio jedini kutak sa životinjama. Na karnevalu su se udomljavale i kuce i mace, a neki od mališana su otišli kući sa novim najboljim prijateljem.

Kako manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i razvijanje osećaja društvene odgovornosti i solidarnosti kod dece, uspešno je realizovana i humanitarna akcija koja je imala svoj epilog na samom karnevalu.

Tašmajdan
Foto: Live Production

U saradnji sa osnovnim školama sa opštine Palilula, i ove godine je realizovana humanitarna akcija u koju su bila uključena deca svih nižih razreda. Naime, mališani su oslikali više stotina jaja i dekorisali nekoliko desetina uskršnjih korpi, a najkreativniji radovi bili su izloženi na samom karnevalu gde su posetioci imali prilike da prilaganjem donacije, u skladu sa svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju.

Uskrs, karneval Beograd
Foto: Live Production

Jaje koje je proglašeno pobedničkim pripada osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ dok najkreativnija uskršnja korpa dolazi iz osnovne škole „Ivan Milutinović“. Zato će ukupno prikupljena sredstva od donacija biti namenjena nekom od socijalno ugroženih drugara iz ove dve škole što je i bila prvobitna zamisao organizatora festivala. Đaci iz pobedničkih odeljenja su nagrađeni i DexyCo poklon paketima.

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd