Skip to main content
Goran Vesić

VESIĆ: Završeni radovi na deonici od Vrčina do Smederevskog puta

Foto: BeoInfo
Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i direktor sektora za održavanje JP „Putevi Srbije” Zoran Stojisavljević obišli su danas završne radove na deonici od Vrčina do Smederevskog puta, gde je urađeno 4,4 kilometra puta.

Vesić je istakao da se na tom regionalnom putu ništa ozbiljno nije radilo prethodnih 40 godina.

– Zahvaljujući „Putevima Srbije” i dobroj saradnji koju kao Grad Beograd imamo sa Ministarstvom za infrastrukturu uspeli smo da uradimo ovu deonicu u koju je uloženo oko 50 miliona dinara. Na ovaj način rešili smo veliki problem. Pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu, jer svi građani Beograda moraju na isti način da budu tretirani. Vrčin, Boleč i Ritopek moraju da bude tretirani na isti način kao Terazije ili Vračar, a to je da imaju put, javni prevoz, vodovod i kanalizaciju. Ne bavimo se šminkanjem, kako je to rađeno u prošlosti, već rešavamo suštinske infrastrukturne probleme – istakao je Vesić i zahvalio građanima i opštinskom rukovodstvu Grocke na inicijativi. 

Goran Vesić
Foto: BeoInfo

On je podsetio da se u opštini Grocka, kod naselja Leštane, radi vodovod u delu gde se gradi „Ikea”. Takođe se, kako je naveo, radi vodovod za Kaluđericu od 1.700 metara vodovodne mreže, u koji je uloženo preko 120 miliona dinara. 

– Bitno je istaći da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odobrila tender za izradu nova četiri kilometra vodovoda, kojim će se spojiti rezervoar u Kaluđerici sa regionalnim vodovodom Makiš–Mladenovac, čime će se obezbediti uvođenje sekundarne mreže u naseljima Leštane, Boleč, Vinča i Ritopek. 

Simonović je pohvalio dobru saradnju sa Gradom Beogradom i javnim preduzećima, što ranije nije bio slučaj, i zbog čega je opština Grocka decenijama bila zapostavljena.

– Samo u poslednjih šest meseci urađeno je 30 kilometara atarskih puteva, dok zadnjih 50 godina nije urađen nijedan metar. Takođe, u proteklih šest meseci izgrađeno je 24 kilometra lokalnih – asfaltnih puteva, mimo regionalnih puteva, što nije urađeno u poslednjih 20 godina – istakao je Simonović. 

Goran Vesić
Foto: BeoInfo

On je ponovio da je osnovni problem u toj opštini što devet od petnaest mesnih zajednica nema priključak na gradski vodovod i najavio opsežne radove u toj oblasti u narednih nekoliko godina. 

Stojisavljević je najavio i da će posle postavljanja horizontalne signalizacije u narednih pet dana regionalni put u Grockoj biti u funkciji. On je podsetio da „Putevi Srbije” na teritoriji Beograda održavaju 360 kilometara državnih puteva drugog prioriteta, dok su u poslednjih nekoliko godina uredili više od 100 kilometara regionalnog puta, u koji je uloženo više od 500 miliona dinara. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd