BRUKA! Ministru Šarčeviću na dan Svetog Save vršnjačko nasilje nije tema

27.01.2017. 14:48
Piše:
Srbija Danas
Mladen Šarčević / Izvor: Srbija Danas
Na odgovore koje čekaju roditelji u Srbji ministar nije želeo da odgovori

Dragana Janković, majka Alekse Jankovića, dečaka koji je 2011. godine izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja, postavila je ministru prosvete Mladenu Šarčeviću pet pitanja. Povod za pitanja ministru Šarčeviću odnosi se na to što je nedavno na mesto savetnika-saradnika u Ministarstvu prosvete imenovana Marijana Bačanin, razredni starešina jednog od učenika koji je vršio nasilje nad Aleksom Jankovićem.

Portal SrbijaDanas.com prosledio je pre dva dana pismenim putem pitanja Dragane Janković gospodinu Mladenu Šarčeviću, ali smo iz Ministarstva prosvete dobili odgovor da je ministar na putu u inostranstvu. Pitanja majke Alekse Jankovića upućena ministru Šarčeviću možete pogledati KLIKOM OVDE.

MINISTRE: Kako vršnjačko nasilje nije važno na dan Svetog Save?!

Do ministra Mladena Šarčevića uspeli smo da dođemo danas, prilikom njegovog gostovanja u Osnovnoj školi „Dušan Dugalić“ u Beogradu povodom obeležavanja Savindana. Postavili smo mu pitanja, na koja on nije želeo da nam da odgovor uz reči:

- Zar mislite da je danas ta priča važna na Svetog Savu? - odgovorio je ministar kontra pitanjem na našu molbu da ponudi odgovore majci Alekse Jankovića.

Ministar je, dakle, na veliku školsku slavu, na dan zaštitnika svih učenika, našao za shodno da nije trenutak da odgovori na pitanja koja su vezana za vršnjačko nasilje koje je u našoj zemlji jedna od gorućih i bitnih tema.

PISMO ALEKSINE MAJKE MINISTRU: Jedno dete spava u mraku! Grob i krevet njegov čisti se lopatom

Mladen Šarčević / Izvor: Srbija Danas

Na našu konstataciju da je ta tema ipak izuzetno važna kako za sve roditelje, tako i za Draganu Janković, majku koja je izgubila dete zbog vršnjačkog nasilja, ministar Šarčević je odgovorio:

- Ne može neko uzurpirati pravo da o svemu odlučuje. Uz sve muke koje je ta porodica prošla, ne može ipak pola Niša biti krivo. Ima onih koji su odgovorni, i ja to razumem. Ima jedan krug ljudi za koji mi znamo da su bili odgovorni u toj priči i to je trebalo drugi pre nas da reše. Mi izborom iz lokalne sredine jedne profesorke, koja je bila u nekom nategnutom svojstvu odgovorna, sada pravimo od toga nategnutu priču. To je ipak peti krug odgovornosti i mi ne možemo sada svima njima staviti u amanet da se više ne bave tim poslom – zaključio je ministar Mladen Šarčević.

Dragana Janković / Izvor: Foto: Facebook Dragana-Gaga Janković

Portal SrbijaDanas.com ponovo će proslediti Ministarstvu prosvete pet pitanja majke Alekse Jankovića uz molbu da ministar Šarčević ipak odgovori na njih.

Piše:
Srbija Danas
27.01.2017. 14:48
Pogledajte više