Skip to main content
Aleksa Jankovic

PISMO ALEKSINE MAJKE MINISTRU: Jedno dete spava u mraku! Grob i krevet njegov čisti se lopatom

Foto: Facebook/AlexaJankovic
"Zašto ste me zgazili nepravdom, slepili za tlo, uvaljali u blato"

Nakon odluke, da se Marijana Bačanin, koja je bila razredni starešina jednog od učenika koji je maltretirao Aleksu Jankovića, dečaka iz Niša koji je 2011. godine sebi oduzeo život zbog pretrpljenih trauma od vršnjačkog nasilja, nađe među 200 izabranih savetnika-saradnika Ministarstva prosvete, Drgana Janković majka tragično preminulog dečaka uputila je otvoreno pismo ministru prosvete.

Prenosimo vam pismo u celosti.

"Poštovani Gos. Šarčeviću,

Danas je dan u kome su se smenjivale emocije. Nisam pametna kako sam i do kuće stigla, kako sam uspela da sebe dovoljno iskontrolišem i da ne jaučem i kukam naglas ponizno prihvatajući istinu i Vašu odluku .Da li je moguće da na takav površan način koji nimalo nije primeren vašem zvanju i funkciji menjate odluke, bezosećajno nanoseći bol jednoj majci?

Sila i snaga je u delima i rečima, sila je u poverenju i poštenju.

Vi ste ga od mene Gos. Šarčeviću imali. Sedeli ste na pola metra od mene za stolom, sklanjali ste pogled da ne vidim tugu u vašim očima, klimali ste glavom, rekli da vam je žao...

Žašto ste prokockali poverenje tužne majke, Aleksine majke koja oplakujući svoje parče tela , svoje čedo i krv koja je tekla telom njegovim .

Žašto ste nepravdom koju ste mu naneli ugasili sveću koja je gorela na njegovom grobu. Možda mu je nikada niste ni upalili. A žao Vam je!  

Zašto ste ugasili poverenje koje sam bezrezervno imala u Vas, da ste konačno svetionik i zlatni put oporavka prosvete i rešenje za probleme u kojima su i deca i roditelji i prosvetni radnici.

Da li ste razmislili dovoljno?

Večeras ćete zaspati mirno, mirne savesti možda zagrliti svoje dete ili unuče.. .Hoćete li spavati spokojno?

Jedno dete spava u mraku, po zimi kiši i snegu. Grob i krevet njegov čisti se lopatom. Pokriven je kamenom ne jorganom. HLADNO MU JE!!! Za njega nema ni godišnjeg doba, ni igre i radosti. On je okružen samoćom ,anđelom koji ga čuva, jednom ružom. Ima majku koja ga brani i koja će ga braniti, pa makar i MRTVOG DO GROBA GOS.ŠARČEVIĆU!!!

Zašto ste me zgazili nepravdom, slepili za tlo, uvaljali u blato.

Zašto želite da Vam budem neprijatelj?

Mnogi i bitni i nebitni nanosili su mi bol. Znajte OTUPELA SAM!!!

Morate znati i to da sam tvrdoglavo uporna, da glavom u zid udaram, da se ne bojim ni sebe ni drugih... Ne bojim se ni vašeg izbora jer izbor koji ste danas učinili ide VAMA, ide na dušu, ide na čast.

Mana mi je što besnim na nepravdu!!!

Imam prava na to ,to mi je smisao rada .A smisao života ubili su mi ljudi, deo vašeg sistema,koje vi slavite kao POBEDNIKE. Vi ste danas dali pobedu saučesniku u ubistvu, gde je upravo saučesnik opasniji od ubice. On planira, drugi ubija!!!

Dragana Janković
Foto: Facebook/Dragana-Gaga Jankovic

Vi ste danas razočarali Srbiju, narod.

Vi ste danas okarakterisani kao lažov na svim društvenim mrežama i u komentarima portala.

Jeste li lažov ,ukoliko u kratkom vremenskom periodu od lošeg pedagoga (vaša izjava ) stvorite najboljeg sa maksimalnim karakteristikama dobijenih od kriminalaca u prosveti u Nišu???

Mene je stid što vam to pišem jer još uvek imam usađeno roditeljsko vaspitanje i uvažavane vaše funkcije i ministarstva.

ZAŠTO SAHRANISTE DETE MINISTRE ???

U ime mog sina Alekse ,ja njegova majka Dragana dajem vam priliku da ispravite nepravdu i sramotu.

Ja Aleksina majka i dalje verujem da ste saterani u ćošak kriminalaca i politikanata .

Ja Aleksina majka VAM postavljam jedno jedino pitanje?

Marijana Bačanin je potpisala dokument na kome je navodno pratila ponašanje učenika nasilnika kao razredni starešina odeljenja, u to vreme i sama daje izjavu da je bila na bolovanju.A on je tukao i tukao... Da li je to po zakonu i propisima ? Ili krivično delo??
Pa da li je to falsifikat ???

Ja vam suditi neću !!!

SUDE VAM RODITELJI I VAŠE KOLEGE .

SUDI VAM SRBIJA!!!

A JA GOS. ŠARČEVIĆU OSUĐENA SAM DO KRAJA ŽIVOTA .

MOJA KAZNA JE DA TRPIM BOL I TUGU 

MOJA KAZNA JE DA NE DAM ALEKSU!!!!

I ZAPAMTITE TO TEŠKE SU SUZE MAJKE KOJA OPLAKUJE SVOJE DETE!!!

Dragana Janković

Aleksina mama"

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd