Skip to main content
groblje

BIZARNO! "To je moje grobno mesto!" "Ona se tu gura, to nije njeno": Nesvakidašnja svađa komšija kod Kruševca

Foto: Profimedia
Komšijske čarke i kavge gotovo su svakodnevica u Srbiji, ali selo Đunis kod Kruševca potresa krajnje nesvakidašnja svađa - zbog groba!

Radunika Novčić (76) tvrdi da joj je Živomir Milenković preoteo i okupirao grobno mesto na seoskom groblju koje je ona napravila za sebe i u koje je uložila oko 1.000 evra.

- To grobno mesto sam napravila 2012. godine. Prvo sam pitala popa, a on me je poslao u mesnu zajednicu i oni su mi dozvolili da napravim tu. Sve sam sredila, sve je betonirano, tvrdi materijal, napravila sam i sedam stepenica, i okvir... Htela sam i spomenik da dignem, ali mi deca nisu dala. I eto šta se desilo. U septembru 2015. godine je tom komšiji Živomiru preminuo otac i on je u to moje grobno mesto sahranio oca! - žali se Radunika.

U Srbiji će biti odstreljeno 70 posto divljih svinja, a sve da bi se sprečila OPASNA ZARAZNA BOLEST

U Srbiji će biti odstreljeno 70 posto divljih svinja, a sve da bi se sprečila OPASNA ZARAZNA BOLEST

Ona objašnjava da su članovi familije Milenković sahranjeni pored sporne grobnice, a njeni sa druge strane i da je njeno grobno mesto deveto u nizu njene porodice.

Grob
Foto: Profimedia/ilustracija

- Žalila sam se sudu u Kruševcu. Jedna sudija je to držala godinu dana da bi na kraju rekla kako nije u njenoj nadležnosti. Opet sam se žalila sudu i ništa. Dala sam do sada 2.000 evra na advokate. Evo, već sam četiri advokata promenila. Sad niko nije nadležan! Iz Mesne zajednice mi kažu da mu nisu dali da to uradi, ali neće da se mešaju jer su mu prijatelji. Iz Komunalnog mi kažu da pustim to i da sad nemam pravo ni na nadoknadu. Kako nemam? Ja sam sve to platila - pita se sagovornica.

Dok su Šabana spuštali u raku, na Fejsu se pojavio komentar o njegovoj udovici koji će vas razbesneti

Dok su Šabana spuštali u raku, na Fejsu se pojavio komentar o njegovoj udovici koji će vas razbesneti

Radunika dodaje da Živomir tvrdi da je njegovo grobno mesto tu jer su njegovi blizu, a kaže da joj je Živomirova majka ponudila da bude sahranjena s njima.

- Rekla mi jednom da ima tu mesta i za mene, jer ona neće da se sahrani sa svojim mužem. Odgovorila sam joj da ja to nisam pravila za njenog muža, nego za sebe. Tom komšiji je nedavno poginula i ćerka i tu ju je sahranio pored oca. Sad ne znam šta da radim. Hoću da mi vrati moje grobno mesto ili da mi vrati novac koji sam uložila! Sad kad je dvoje ljudi sahranio tamo sigurno neće moći da mi vrati grobno mesto, ali ja neću to da poklonim. Nek mi bar novac vrati. Sačuvaj bože šta se radi. Žalosno je da nema zakona i suda za takve stvari - zaključuje Radunika.

Srbija noćas na udaru OLUJNOG VETRA, sutra i do -17, zima se ne predaje

Srbija noćas na udaru OLUJNOG VETRA, sutra i do -17, zima se ne predaje

Živomir Milenković

Ona se gura kod nas, to mesto nije njeno

Živomir Milenković kaže da Radunika priča gluposti, te da on nikome ništa nije oteo.

- Ona je mene tužila, bili smo na opštinskom i na višem sudu. Imam presude da je njena tužba neosnovana, piše i da nadoknada iznosi 19.000 dinara, a ne 1.000 evra, kako ona kaže. Međutim, ona ne traži novac, hoće da ja izmestim oca - priča Živomir i nastavlja:

- To je naše grobno mesto, nije njeno! Milenkovići se tu sahranjuju porodično, ona tu nema ništa i nema pravo na to mesto. Ona je uletela tu kod nas Milenkovića, ona je Novčić, nit mi je tetka, nit mi je strina. Gura se tu, napravila je parapet, nikog nije pitala! Šta će ona tu među nama?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
16 Beograd