Četvrtak 30. nov 2023.
Car Go

CarGo donirao još milion dinara za izgradnju dečijeg kampa prijateljstva

Foto: CarGo
U poslednjoj fazi izgradnje Kampa prijateljstva „Hilandarsko selo“, nadomak Medveđe, u Sijarinskoj banji, Udruženje građana CarGo doniralo je još milion dinara za završetak radova.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Manastira Hilandar, a ovo je samo jedna u nizu donacija koju je CarGo namenio za ovaj važan projekat od početka izgradnje.

- Manastir Hilandar je, u saradnji sa Udruženjem građana CarGo, godinama unazad organizovao brojne dečije kampove, na različitim lokacijama, a onda smo se odlučili na korak dalje, na izgradnju kompleksa koji će biti u trajnom vlasništvu Hilandara. Ideja vodilja je zapravo ta da obezbedimo našoj deci da se oni međusobno upoznaju, druže, steknu nova prijateljstva, ali i da uživaju u kvalitetnim sadržajima, Ponovo smo, zahvaljujući korisnicima CarGo platforme, uspeli da izdvojimo značajna sredstva, kako bi ovaj kamp što pre bio osposobljen da primi prve posetioce - istakao je predsednik Udruženja CarGo i poverenik Manastira Hilandar, Miloš Stojković.  

Podsetimo, u pitanju je kompleks vredan gotovo milion evra, a po završetku izgradnje, biće namenjen organizaciji dečijih kampova, u kojima će svoje najlepše dane detinjstva provoditi deca iz ugroženih područja, kao i deca iz dijaspore, koja budu želela da se bliže upoznaju sa lepotama i istorijom svoje domovine. U perspektivi, ovaj multifunkcionalni kompleks biće mesto susreta i majkama sa više dece, osobama sa invaliditetom i ostalim osetljivim kategorijama stanovništva.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd