Četvrtak 30. nov 2023.
Majstor

Danas je najteže naći DOBROG MAJSTORA: Evo kako da rešite ovaj problem!

Foto: Shutterstock
Svi znamo koliko je teško pronaći dobrog majstora - onog koji će uraditi posao baš onako kako smo zamislili, u roku koji smo dogovorili i za cenu koja je u okviru našeg budžeta.

Međutim, i ako dobijemo preporuku za ovakvog majstora, velika je verovatnoća da je on već prezauzet i da ćete na svoj termin za manju popravku morati da čekate nedeljama, a o većim radovima i da ne govorimo... Ali, šta ako je vama kvalitetan majstor potreban hitno ili nemate nikakve preporuke?

Pretraga na internet pretraživačima verovatno nije najbolja ideja, budući da znamo da se plaćeni oglasi bolje pozicioniraju, a najčešće nemamo nikakav uvid u rad majstora koji nam je potreban. Takođe, ovo oduzima dosta vremena.

Upravo zato, razvijen je Daibau.rs, sajt koji vam pomaže da pronađete adekvatnog majstora ili da on pronađe vas!

Na platformi Daibau možete da pronađete hiljade zanatlija ili preduzeća na jednom mestu, a funkcioniše tako što možete da pošaljete besplatan upit za bilo koji posao iz više od 200 kategorija koje imate ponuđene na sajtu.
Nakon što pošaljete upit ostaje da sačekate da se zainteresovani izvođači jave i pošalju svoje ponude.

Takođe, na Daibau možete da pogledate profile majstora, njihove radove, fotografije i iskustva njihovih klijenata, a sve to bez ikakvih uslova i potpuno besplatno. 

Daibau vas spaja sa izvođačima radova koji su vam potrebni, što znači da ne treba da listate gomilu oglasa i okrećete brojeve telefona, već ćete na svoju e-mail adresu dobiti spisak majstora i drugih izvođača koji zadovoljavaju vaše kriterijume. Dakle, takođe dobijate preporuke za majstore samo što vam ih daje platforma specijalizovana za to.

Pretraga na internetu
Foto: Shutterstock

Ceo proces traženja majstora uz pomoć ove platforme je takođe veoma jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da kliknete na “Novi zahtev” i popunite obrazac u kojem je potrebno da opišete šta vam je potrebno, vreme i rok izvođenja radova i koliki je obim posla. Takođe, možete da dodate fotografije i skice, kako bi vaš opis bio što jasniji. Ono što treba da znate jeste da što detaljniji opis posla date, dobićete preciznije i bolje ponude. Svoj upit možete da pošaljete svim izvođačima ili samo onima koje odaberete.

Kada ponude krenu da pristižu, vaše je da ih uporedite i odlučite se za onu koja vam najviše odgovara, nakon čega sledi dogovor sa majstorom oko početka radova.

Preporuka je da pri izboru izvođača ne gledate samo najnižu cene, već da obratite pažnju na cenu i reference majstora. Takođe, kada izvođač završi radove, vratite se na Daibau kako biste ocenili kvalitet rada i na taj način pomogli drugim korisnicima pri izboru preduzeća kao i vašem korisničkom ugledu.

Nedostatak dobrih majstora je uticao i na porast cena, pa se neretko dešava da vas majstor iznenadi cifrom nakon obavljenog posla. Međutim, na Daibau se možete detaljno informisati o cenama pre nego što stupite u kontakt sa zanatlijama kako biste bili sigurni da ste odabrali najbolju ponudu.

Daibau vas spaja sa izvođačima radova koji su vam potrebni, što znači da ne treba da listate gomilu oglasa i okrećete brojeve telefona, već ćete na osnovu svog upita dobiti ponude izvođača. Nakon toga možete da uporedite izvođače po ponudi, referencama i godinama iskustva. Izaberite izvođača koji na najbolji način zadovoljava Vaše kriterijume i potrebe. 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd