Skip to main content
Zlatar

DIVLJA GRADNJA NA ZLATARU: Ruši se šest bespravno izgrađenih objekata

Foto: RINA
U protekloj deceniji izdato je 168 građevisnkih dozvola, a na nekada neiskorišćenom zemljištu niču turistički kompleksi.

Tokom poslednjih deset godina Zlatar je postao jedna od najpopularnijih turističkih lokacija u Srbiji, što je doprinelo povećanom broju zainteresovanih investitora, koji žele da grade objekte upravo na ovoj planini.

- U prethdone dve godine započeta je gradnja između 40 i 50 vila i apartmanskih zgrada. Međutim, divlja gradnja, takođe nezaobilazni je segment na ovoj planini, pa na rušenje čeka šest bespravno podignutih objekata, dok su dva u prošloj godini porušena - saopšteno je iz kancelarije građevinske inspekcije Opštinske uprave u Novoj Varoši.

Rušenje dva stambena objekta izvršeno je zbog njihove dotrajalosti, a po zahtevu njihovih vlasnika. Nakon sprovedenih upravnih postupaka, donetih rešenja o uklanjanju i rešenja o prinudnoj dozvoli izvršenja rešenja, Odeljenju za investicije su prosleđeni akti radi sprovođenja postupka izvršenja rešenja prinudnim putem za šest bespravno sagrađenih objekata.

Odeljenju za investicije objavilo je poziv za javnu nabavku izvođača radova na uklanjanju objekata, ali se na te pozive do današnjeg dana nije niko odazvao.

Novi investitori koji stižu na Zlatar, poštuju urbanisticke planove a nijedan prirodni park nije pretvoren u građevinsko zemljište.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd