Skip to main content
fen

DOKTORI UPOZORAVAJU NA ZRAČENJA OVIH KUĆNIH APARATA! Fen može da izazove ozbiljan problem - ovaj uređaj OBAVEZNO ISKLJUČITE tokom noći

Foto: Shutterstock
Specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata pre spavanja

Opasnosti od štetnih zračenja u našem domu su mnogobrojne, a mnogi i ne znaju da različiti kućni aparati, poput kompjutera, mobilnog telefona, fena za kosu, mikrotalasnog uređaja itd. mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme.

KANADSKI PAR OČARAN SRBIJOM: U Nišu shvatili da imamo najbolji ajvar, kajmak, slaninu a rakija ih je posebno oduševila (VIDEO)

KANADSKI PAR OČARAN SRBIJOM: U Nišu shvatili da imamo najbolji ajvar, kajmak, slaninu a rakija ih je posebno oduševila (VIDEO)

"TREBA DA SE SUZDRŽIMO OD PROSLAVA" Ove mere važiće za predstojeće praznike

"TREBA DA SE SUZDRŽIMO OD PROSLAVA" Ove mere važiće za predstojeće praznike

SNEG U SRBIJI NAPRAVIO PROBLEME! Nova Varoš zavejana - automobili stoje parkirani na ulici

SNEG U SRBIJI NAPRAVIO PROBLEME! Nova Varoš zavejana - automobili stoje parkirani na ulici

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i lekar integrativne medicine u Pulsu Srbije na Kurir televiziji kaže da je svest o ovom problemu mnogo izraženiji na Zapadu nego kod nas.

"Postoji zloupotreba mobilnih telefona, što znači da ih koristimo i kad nam ne trebaju, iz dosade.To je najviše štetno, previše ga drežimo u ruci, spavamo sa njim, držimo pod jastukom. To su konstantna zračenja koja nam remete rad hipofize, pinealne žlezde i nemamo miran san, mozak nam i dalje radi a mi prividno spavamo i ustajemo umorni", objasnio je dr Dunjić i naglasio da su deca najugroženija jer im ćelije rastu, pa se javljaju poremećaji u ponašanju, ubrzanosti, hiperaktivnost...

Naglasio je da telefon mora da bude udaljen najmanje tri metra od nas, jer i taj punjač stvara neko niskofrekventivno polje koje utiče na rad naših žlezda sa unutrašnjim lučenjem, te nas dovodi u hormonski disbalans.

Pored toga, specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata pre spavanja.

"Harvard je objavio da to plavo svetlo sa ekrana na nas utiče, pre svega na rad mozga, štitne žlezde, srca i našeg imuniteta. Tada naš mozak cele noći "šlajfuje", pravi nam problem i mi ustajemo umorni, zapravo hronično umorni. Do pre 10 godina smo imali emotivni stres, a sad imamo elektromagnetni stres", objasnio je Dunjić i dodao da ruter treba ugasiti preko noći jer je njegov domet 250 metara.

Zato je potrebno ići u prirodu, podvlači on, kako bismno se demagnetisali. Kaže da su žene u gorem položaju, jer su zarad lepote u kuću unele fen za kosu, koji je izrazito štetan.

On kaže da mala zračenja nisu opasna, ali da kumulativna zračenja posle pet do deset godina stvaraju štetu.

"Postoji terapija muzikom, bojama, koje nas vraćaju u balans. Čitajte novine, knjige, navike se moraju menjati. Osnovne stvari su recept za dug život, da legnemo do ponoći, uzimemo vode... Žene minimum dva litra, muškarci tri, u jutarnjim časovima do 17 sati, posčle kada smo žedni", posavetovao je dr Dunjić.

Dodao je da treba izbegavati nošenje metala, jer su oni antene za privlačenje raznih zračenja.

"Deca ne bi trebalo da crtaće gledaju na tabletu i telefonu, nego na televizoru jer ne zrači", zaključio je lekar.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd