Skip to main content
Republičko takmičenje Inđija

SUBOTIČANKA IZNAD SVIH: Ivana Pećerić najbolja na republičkom takmičenju u Inđiji

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Najbolji takmičari dobili vredne nagrade Fakulteta društvenih nauka.

Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Republike Srbije organizovala je republičko takmičenje iz predmeta Principi ekonomije za učenike četvrtog razreda srednjih škola. Takmičenje je održano u Srednjoj školi ''dr Đorđe Natošević'' u Inđiji, a sponzor takmičenja bio je Fakultet društvenih nauka u Beogradu (FDN) koji je za sve učesnike obezbedio vredne nagrade.

Uvodnu reč na otvaranju takmičenja imali su prof. dr Milica Nestorović ispred Fakulteta društvenih nauka, Elijana Mandić, direktorka Srednje škole ''dr Đorđe Natošević'', prof. dr Đorđe Mitrović sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Milan Kecman, direktor Pete ekonomske škole u Beogradu.

Republičko takmičenje Inđija
Republičko takmičenje Inđija
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Profesorka Nestorović ispred Fakulteta društvenih nauka poželela je svima da na takmičenju ostvare uspeh koji su zacrtali zajedno sa svojim nastavnicima.

- Obezbedili smo izuzetno vredne nagrade za najbolje učenike i njihove nastavnike. Svim učesnicima sledi lepo iznenađenje od Fakulteta u vidu vaučera sa popustom na školovanje tokom sve četiri godine studija.

pobednica
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Pozivam sve da posete našu instituciju, kako bi osetili pravu atmosferu fakulteta, profesora, studenata, kao i da obavite razgovor sa savetnikom za upis i školovanje, koji će predočiti sve pogodnosti i inovativne oblike podrške koje fakultet pruža svojim studentima. Svakako, sve ovo u cilju lagodnijeg donošenja odluke upisa i upliva u svet visokog obrazovanja. Srećno na današnjem takmičenju - poručila je Nestorović.

republičko takmičenje Inđija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Prvo mesto pripalo je učenici Ekonomske srednje škole ''Bosa Milićević'' iz Subotice Ivani Pećerić koja je osvojila maksimalnih 40 bodova na takmičenju.

U veoma oštroj konkurenciji druga je bila Ivana Semiz, učenica Ekonomske škole iz Čačka sa osvojenih 37 bodova, dok je treća pozicija pripala Leoni Biro, učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Senti koja je osvojila 34 boda na takmičenju.

FDN
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Svi takmičari primili su poklon paket od fakulteta, a troje najboljih dobili su novčane nagrade i stipendije za buduće studiranje na Fakultetu društvenih nauka. Takođe, mentori troje najboljih takmičara dobili su vaučer stipendije za master studije na FDN-u.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd