Skip to main content
Milan Đurić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić podsetio na urađenu infrastrukturu: "Jedan od ciljeva Novog Sada da bude funkcionalan biciklistički grad" (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/ milandjuric_gradonacelnik
Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i staza, u nadi da će stanovnici više koristiti bicikle, od automobila

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obeležio je Međunarodni dan bicikla, koji se proslavlja danas širom sveta, novim videom koji ukazuje koliko je Grad uradio na poboljšanju statusa biciklista i infrastrukture.

-Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad. Danas smo grad sa preko 100km izgrađenih biciklističkih staza, parkinzima za bicikle i servisom za iznajmljivanje bicikala. Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i održavanje 1 km postojećih biciklističkih staza - kaže Đurić i dodaje

- Prvi grad smo u Srbiji koji je pokrenuo akciju podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki poželjnog prevoznog sredstva. Razvoj mreže biciklističkih staza koje povezuju naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada je od izuzetnog značaja jer, pored povezivanja naseljenih, predstavljaju i obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute koja predstavlja i deo Nacionalne biciklističke rute. Korišćenje bicikla, pored doprinosa poboljšanju kvaliteta vazduha zbog smanjenja upotrebe automobila, predstavlja i značajan aspekt zdravog životnog stila. Želja nam je da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada- stoji na zvaničnoj Instagram stranici prvog čoveka Novog Sada.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd