Skip to main content
Granični prelaz Šid-Tovarnik, Šid-Tovarnik

HAOS! GRAĐANI KELEBIJE NE MOGU DA IZAĐU NA ULICU - VIŠEKILOMETARSKE KOLONE: Pod prozorom im parkirani teretnjaci

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Građani shvataju da je položaj njihovog naselja na udaru putnika

Meštani subotičkog naselja Kelebija, uz samu granicu sa Mađarskom, Kelebija - Tompa, proteklih dana imali su problema sa izlaskom iz svojih kuća, ulica, pa čak i sa snom, jer su im pod prozorom u višekilometarskoj koloni parkirani teretnjaci.

OTKRIVEN UZROK POŽARA U ZGRADI U PANČEVU: Baka iz stana PREPLAŠENA (VIDEO)

OTKRIVEN UZROK POŽARA U ZGRADI U PANČEVU: Baka iz stana PREPLAŠENA (VIDEO)

UPALJEN CRVENI ALARM! Svake godine Srbija izgubi grad od 65.000 ljudi! Dramatično upozorenje demografa za 2030. godinu!

UPALJEN CRVENI ALARM! Svake godine Srbija izgubi grad od 65.000 ljudi! Dramatično upozorenje demografa za 2030. godinu!

NASTAVLJAJU SE MUKE MILICE ADAMOVIĆ: Raisa ne može više da donira bubreg, potreban je drugi donor!

NASTAVLJAJU SE MUKE MILICE ADAMOVIĆ: Raisa ne može više da donira bubreg, potreban je drugi donor!

Naime, problem su imali i ranijih godina, sve dok nije izgrađena obilaznica i trasa predviđena za dolazak kamiona koji čekaju prelaz u Mađarsku, zbog čega i ukazuju na nekorektnosti koje im ugrožavaju svakodnevicu i sigurnost u saobraćaju.

Građani shvataju da je položaj njihovog naselja na udaru putnika, ali ne razumeju vozače koji ne koriste trasu predviđenu za njih, izgrađenu da bi se grad rasteretio teretnog saobraćaja.

- Kolona je bila duga sigurno tri kilometra. Zvala sam i policiju, jer nisam mogla da izađem na ulicu od kamiona. Osim toga, zbog njih kasni đački autobus. Nije u redu. Ne možemo da živimo normalno - kaže Silvija Bajić iz Kelebije.

U koloni kroz naselje je parkirano oko desetak kamiona, dok je daleko više teretnjaka bilo na suprotnoj strani, tačnije na obilaznici, trasi gde i treba da budu parkirani. Domaće i strane registarske oznake pristizale su i dalje i kroz naselje i na obilaznicu, a i sa jedne i sa druge strane puta se vide ostaci obroka, kese pune smeća i drugi otpad iako se u blizini nalazi više kanti za smeć

Prema rečima vozača na ovom delu puta, u naselju Kelebija, nema zabrane prolaza za njih. Tvrde da poštuje pravila i da se trude da ne ometaju građane i prolaznike. Poručuju da "samo rade svoj posao". Mnogi se nadaju da će, ako idu ovim putem, a ne obilaznicom, brže preći sa ove strane u EU.

- Konstantno je buka kada se formira duga kolona. Trenutno se rasčistilo, ali ponovo će biti isto, sigurno. Naprave blokadu i onemoguće nam prilaz kapijama i sporednim ulicama. Kada zauzmu levu stranu puta u koloni od tri kilometra samo desna bude slobodna za saobraćaj i u tom malom prostoru treba da prolaze autobusi, autobomobili, bicikle i druga vozila. To je haos, verujte! Neko će stradati, jer takva situacija predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Nema ovde druge strane, niti znamo, niti imamo kome da se žalimo, zato molimo njih da se izmeste iz našeg naselja - kažu meštani.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd