Skip to main content
Dušan

HEROJSKI PODVIG! DUŠAN JE SPASIO NOVOROĐENČE IZ OBRENOVCA: Ugledao je krvavu kesu i čuo bebin plač iz kontejnera

Foto: YoutubePrintscreen/Lokalne novine
Dušan iz Obrenovca, vozač ambulantnih kola Hitne pomoći, sinoć je herojskim podvigom spasio bebu koja je tek došla na svet

Devojka stara 23 godine sinoć je prebačena kolima Hitne pomoći u Ginekološko akušersku kliniku KC Srbije, gde je  izjavila da se porodila nekoliko sati ranije u svom stanu u obrenačkom naselju Rojkovac. 

TEŠKA I ZABRINJAVAJUĆA NOĆ ZA HITNU POMOĆ U BEOGRADU! Svaki drugi poziv bio je zbog iste stvari i simptoma

TEŠKA I ZABRINJAVAJUĆA NOĆ ZA HITNU POMOĆ U BEOGRADU! Svaki drugi poziv bio je zbog iste stvari i simptoma

KOJE GRUPE GRAĐANA ĆE PRVE PRIMITI VAKCINU: Novinari u velikom riziku, u prvom redu za cepivo?

KOJE GRUPE GRAĐANA ĆE PRVE PRIMITI VAKCINU: Novinari u velikom riziku, u prvom redu za cepivo?

KON, KISIĆ I BRNABIĆ PRVI PRIMAJU VAKCINU: Danas počinje vakcinisanje protiv korone u dva grada u Srbiji

KON, KISIĆ I BRNABIĆ PRVI PRIMAJU VAKCINU: Danas počinje vakcinisanje protiv korone u dva grada u Srbiji

Dušan je po povratku u Obrenovac dobio informaciju da je u Rojkovcu navodno pronađena beba, i odmah se uputio tamo. 

- Ja sam ženu odvzao zbog ginekoloških problema u Višegradsku, a kada sam se vratio ispostavilo se da imamo hitan teren Rojkovcu gde je navodno pronađena beba. I policija je došla na lice mesta. Tražili smo i kako ništa nismo našli policija je otišla do stana kako bi saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i kao da me je nešto teralo da preturam po kontejneru. U jednoj crnoj kesi sam našao stvari koje su bile krvave. Počeo da da vadim smeće iz kontejnera, međutim, u prvom kontejneru ništa nisam našao sem stvari - priča Dušan.

Kako Dušan kaže, tada je čuo nešto što je ličilo na bebin plač, pa je počeo da pretura po drugom kontejneru u kome je pronašao četiri crne kese.

Lagano je oborio kontejner ka sebi kako ne bi nešto od predmeta iz kontejnera povredilo bebu, ukoliko bi ona bila unutra.

- Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi. Nisam znao da li je vezana, sagao sam se u kontejner koji sam držao na kolenima, a rukom sam probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Pozvao sam dispečera da obavesti ekipu policije koja je već bila na terenu da sam pronašao bebu. Oni su istrčali iz zgrade. Jedna devojka policajac mi je pomogla dosta. Ona je pocepala skorz kesu u kojoj se nalazila beba i izvadili smo je iz kontejnera - kaže Dušan.

Bebu su odmah preuzeli i zbrinuli lekari na terenu, a onda su je dovezli u Hitnu službu u Obrenovcu gde je urađeno sve što je bilo potrebno. Beba je kasnije prebačena za Beograd.

- Kako smo saznali, beba je dobro. Ja sam srećan zbog toga, neopisiv je osećaj. Ja sam večeras najsrećniji čovek na svetu - rekao je Dušan sinoć nakon spasavanja bebe. 

Beba u dobrom stanju

Hitna pomoć Obrenovac dovezla je sredu uveče u GAK u Višegradskoj bebu koja je prethodno bačena u kontejner, rečeno je Tanjugu u toj službi.

Kako je rečeno, beba je u dobrom stanju.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd