Skip to main content
Apatin

HTEO DA POMOGNE BRATU, PA I ON UPAO U REKU? Potresne scene - i dalje traje potraga za dečacima u Dunavu

Foto: Društvene mreže
Dečacima od 10 i 11 godina trag se izgubio u ponedeljak u 14 sati, a njihovi bicikli i obuća nađeni na obali reke u Apatinu.

Potraga za dečacima koji su u ponedeljak oko 14 sati nestali u Apatinu, trajala je juče čitavog dana, a angažovani su i ronioci Žandarmerije, koji su pretraživali Dunav na čijoj obali su pronađeni bicikli i patike mališana.

Podsetimo, na obali pored kajak kluba na Dunavu pronađene su stvari dvojice nestalih dečaka, koji su inače braća, ali ne rođena, što je podgrejalo sumnje da su oni upali u reku. Građani, prijatelji, rođaci, kao i roditelji nestale dece okupili su se juče ujutru pored kajak kluba, na mestu gde su deca poslednji put viđena.

"STRAŠNO ŠTA NAS JE SNAŠLO..." Potresne reči rođaka nestalog dečaka kod Apatina

"STRAŠNO ŠTA NAS JE SNAŠLO..." Potresne reči rođaka nestalog dečaka kod Apatina

POTRESNE SCENE NA OBALAMA DUNAVA: Majke dvojice dečaka iz Apatina neutešno dozivaju svoju decu (FOTO)

POTRESNE SCENE NA OBALAMA DUNAVA: Majke dvojice dečaka iz Apatina neutešno dozivaju svoju decu (FOTO)

Okliznuo se

- Čuli smo da je u ponedeljak sa dečacima bilo i treće dete. Vozili su bicikle i igrali su se. Navodno su dvojica predložila da rashlade noge u Dunavu. Taj treći dečak nije hteo i otišao je kući - priča izvor i nastavlja:

- Izgleda da su se dečaci izuli i zaista ušli u reku da skvase noge. Čuli smo da se onda jedan okliznuo prilikom ulaska, a da je drugi mališan krenuo za njim da mu pomogne i tako su obojica nestala u vodi.

Apatinci su juče rekli i da su nestali dečaci u rodbinskim odnosima.

- Majka mlađeg dečaka i otac starijeg su sestra i brat, ali ne rođeni. Ipak su bliski i deca su im vršnjaci i druže se - pričaju okupljeni građani, koji su ceo dan zabrinuto iščekivali vesti o mališanima.

Na obali Dunava juče su bile i majke nestale dece. Majka mlađeg dečaka neprestano je plakala i dozivala sina, molila ga da joj se vrati, dok je drugoj majci u jednom trenutku pozlilo, pa je reagovala ekipa Hitne pomoći, koja je sve vreme dežurala na licu mesta.

- U jednom trenutku su je medicinski radnici uveli u sanitet. Ženi nije dobro, a kako i da joj bude... - rekli su okupljeni građani, koji za mališane imaju samo reči hvale.

- Oni su zlatni dečaci. Predivni, dobri, kulturni, uvek nasmejani. Vole da se druže, da se smeju. Očajni smo, sve se nadamo da je ipak u pitanju dečji nestašluk, šala, da su se ipak negde sakrili - dodali su.

Visok vodostaj

Dušan Banjac, član Društva za podvodne aktivnosti iz Apatina, rekao je za Kurir da Dunav baš na tom mestu meandrira i svom svojom silinom udara u obalu baš na toj tački.

- Onda nastavlja kretanje udesno i zato je tu dubina vode gotovo 25 metara - kaže Banjac, koji je i iskusni ronilac, i dodaje:

- Visok vodostaj daje dodatnu snagu i brzinu i zato je ronjenje otežano i gotovo rizično, sa malom šansom za uspeh.

Inače, ronioci Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana pretražili okolinu mesta za koju se sumnja da su dečaci upali u Dunav.

- Nastaviće nizvodno sonarima, pa će zaranjati tamo gde sonarom nešto primete - objasnio je izvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd