Skip to main content
Zlatibor

"JEFTINIJE JE U KANADI" Novi haos zbog računa na srpskoj planini - građani u u šoku (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Pola sata predaha u kafiću na Zlatiboru uz tople napitke skoro 3.000 dinara.

Nedavno je pravu buru u javnosti podigao račun iz kafića na Kopaoniku koji je jedna korisnica društvene mreže podelila na Tviteru. Naime, ona je čaj platila čitavih 350 dinara i začudila se da toliko može da košta "vruća voda". Sada se pojavio šokantan račun i iz jednog lokala na Zlatiboru. Srbi su burno reagovali.

Navikli smo već da su tokom zimske sezone cene na našim planinama sa skijalištima paprene. I dok neki misle da one koji sebi mogu da priušte boravak na ovim izletištima visina računa u kafićima i restoranima ni ne interesuje jer oni to sebi svejedno mogu da priušte, drugi se ne bi složili. Među njima je jedan korisnik Fejbuka koji je priložio dokaz plaćenog ceha u lokalu na Zlatiboru.

NAJNOVIJI PODACI! Još 13.753 novoobolelih, preminulo 19 lica: Evo da li možete da se zarazite sa dva soja u isto vreme

NAJNOVIJI PODACI! Još 13.753 novoobolelih, preminulo 19 lica: Evo da li možete da se zarazite sa dva soja u isto vreme

Nestao muškarac (80) kod Surdulice: Viđen u nedelju, nosio lovačko odelo, lovačku pušku i ranac

Nestao muškarac (80) kod Surdulice: Viđen u nedelju, nosio lovačko odelo, lovačku pušku i ranac

"MORA SE NAĆI REŠENJE" Dr Šekler: Još nismo stigli do PIKA, a ambulante su ZAGUŠENE obolelima

"MORA SE NAĆI REŠENJE" Dr Šekler: Još nismo stigli do PIKA, a ambulante su ZAGUŠENE obolelima

Uz fotografiju na kojoj se vidi da je 6 kafa, 3 soka i čaj platio 2.660 dinara, stoji natpis - Svec(tsk)e cene na Zlatiboru. Ukoliko uračunate i "pristojnu" napojnicu koja sleduje konobaru, može se reći da za predah u kafiću na "zlatnoj planini" prijatelji treba da izdvoje 3.000 dinara.

Fotografija računa je podigla buru na društvenoj mreži. Mnogi su ukazali da se ove cene i ne razlikuju mnogo od prosečnih cena tih pića u Beogardu. Ipak, većina je ostala u šoku koliko koštaju ova pića. Sve u svemu ova objava ima više od 800 komentara.

- Pretpostavimo da mleko uvoze sa Švajcarskih alpa, pa je kad ga dospu u šoljicu espresa - to postane Asteriksov čarobni napitak, a za čajeve je poznato da ih otkopavaju trenutno po potrebi ispod snega i suše posebnom metodom... - stoji u jednom ironičnom komentaru.

- A šta se tome čudite, pokrali su vas - stoji u drugom.

- Na Whistleru, u Kanadi, u jednom od najpoznatijih svetskih skijalista na svetu sve to kosta 20-30% manje - objašnjava treći korisnik društvene mreže.

Neke osobe smatraju da zbog toga treba izbegavati "tako popularna zimovanja" i tvrde da za nekoliko dana provedenih na srpskim planinama može pošteno da se letuje u inostranstvu.

Već je dobro poznato nekoliko sezona unazad da Zlatibor neguje visoke cene proizvoda i usluga, ali ipak daleko skuplji je Kopaonik. Zbog toga ne iznenađuju podaci da za porciju ćevapa morate izdvojiti i do 1.300 dinara, ili za porciju sarmi od 850 do 950 dinara Espreso nećete pronaći ispod 250 dinara, a Irsku kafu planirajte da platite čak 530 dinara.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd