Skip to main content
mozzart

JURIŠ „NEPOBEDIVIH“ U NOVE POBEDE: Invictus challenge by Mozzart 18. marta na Petrovaradinskoj tvrđavi

Foto: Promo
Prvi ovogodišnji Invictus challenge by Mozzart okupiće u subotu, 18. marta, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu više od tri hiljade ljubitelja prirode, adrenalina i dobre energije.

Dobro poznata tradicija spajanja sporta i ekologije se nastavlja pa će zaposleni kompanije Mozzart, naslovnog sponzora događaja, osim u trci, učestvovati i u velikom EKO izazovu. 

U saradnji sa prijateljima iz humanitarno ekološke organizacije „Čepom do osmeha“, članovi Mozzartovog tima „Nepobedivi“ skupljaće čepove od kojih će se praviti veliki mozaik, u cilju skretanja pažnje na problem zagađenja planete. Udruženje „Čepom do osmeha“, čija je misija očuvanje životne sredine i pomoć osobama sa invaliditetom, upisalo se i u Ginisovu knjigu rekorda izradom najvećeg mozaika od plastičnih čepova na svetu, koji su 2017. godine napravili u centru Novog Sada. 

mozzart
Foto: Mozzart

Sigurno je da će mnogi rekordi biti oboreni i na Petrovaradinskoj tvrđavi gde takmičare očekuje uzbudljiva trkačka staza od osam kilometara kroz tunele, katakombe i šančeve novosadskog istorijskog zdanja, uz više od 20 zanimljivih prepreka koje će dodatno otežati izazov.  

Invictus Challenge OCR liga je zajednica koja okuplja više od 4000 takmičara i predstavlja miks tri jedinstvena događaja na tri najatraktivnije lokacije u Novom Sadu i okolini – Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu i Fruškoj gori. Mozzartov tim je prošle godine zabeležio sjajne rezultate na sva tri takmičenja ove lige, ali je neizbrisiv trag upisao i ekološkim akcijama. “Nepobedivi” su prvo čistili Petrovaradin, potom je jedrilica sa nazivom kompanije Mozzart očistila priobalje Štranda, a u završnici na najpoznatijoj planini u Vojvodini fruškogorske ptice su dobile nove domove koje je napravio Mozzartov tim.

mozzart
Foto: Mozzart

Nema sumnje da će “Nepobedivi” i ovog puta pobediti – uspone i prepreke Petrovaradina, ali i sami sebe i sopstvene granice. Vremenska prognoza im ide na ruku, kao i uvek do sada, pa je za subotu najavljeno lepo i sunčano vreme. Za prvi Invictus challenge by Mozzart u 2023. godini prognozirana je i sjajna atmosfera, kao i tradicionalna velika žurka do kasnih večernjih sati. Stara poslovica kaže “Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se” i zato se u što većem broju pridružite “Nepobedivima” ovog vikenda na Petrovaradinu!
 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd