Skip to main content
Meridian

Kompanija Meridian pritekla u pomoć Infektivnoj klinici u Beogradu

Foto: Promo
Nastavak podrške zdravstvenim radnicima u danima velikih iskušenja

U trenutku naglog skoka obolelih od opasne zaraze, našem zdravstvenom sistemu ponovo je potrebna podrška. Kompanija Meridian se među prvima našla u nevolji – ove nedelje pomoć u vidu neophodne medicinske i tehničke opreme upućena je Infektivnoj klinici u Beogradu, ustanovi u kojoj se već mesecima vodi bespoštedna borba sa opasnim virusom. 

Borba protiv pandemije ne sme biti izgovor da zaboravimo i na najmlađe sugrađane koji vode bitku za život i izlečenje od drugih opasnih bolesti. Tako je kompanija Meridian nedavno organizovala humanitarni turnir u šutiranju trojki, na kom su učestvovali najbolji domaći košarkaši i gde je svaki koš bio izražen u novcu za hitno lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I. Zahvaljujući preciznosti košarkaša, prikupljeno je više od milion dinara, ali je kompanija Meridian taj iznos dopunila do ukupnih 2 miliona dinara namenjenih porodici devojčice.

Meridian
Foto: Promo

Meridian je ponosan što je u prethodnom periodu pomogao i Dom zdravlja "Dr Milorad Mika Pavlović" iz Inđije, Institutu za majku i dete, Dečijoj bolnici za plućne bolesti, Kliničko – bolničkom centru “Dragiša Mišović”, Niškoj bolnici, Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centru za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i drugim ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite u Srbiji i u regionu.

Imajući u vidu da će borba sa pandemijom potrajati, Meridian će još odlučnije nastaviti sa podrškom bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi se medicinskom osoblju obezbedili najbolji uslovi za rad, a pacijentima sve što je neophodno za bezbedno, efikasno i uspešno lečenje.

U periodu za nama, volonteri Meridiana su, osim podrške ustanovama primarne zdravstvene zaštite, pomogli najugroženijim domaćinstvima u više beogradskih opština, kao i u gradovima Novi Pazar, Čačak, Novi Sad, Negotin, Kraljevo, Kula, Crvenka, Zaječar, Šid i dr.

Svaki poslovni uspeh je u drugom planu onda kada se vodi borba za živote i dobrobit građana – zato je Meridian uvek i svuda ostaje uz svoj narod!

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd