Skip to main content
medved

RAZJARENE ZVERI TERORIŠU NOVOPAZARSKA SELA! Meštani u strahu: Košnice uništili, napašće stoku a ni DECA nisu bezbedna (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Užas u Sandžaku.

Žitelji sela Slatina iznad Pazarišta mesecima žive u strahu. Medved je napravio samo u nekoliko večeri, toliko štete da kad je sve pojeo i košnice i šljive uništio, s pravom brinu kad će napasti stoku ili nekog od njih. Posebno brinu zbog dece jer treba kilometrima pešačiti putem kojeg ionako nema do škole.

JEZIVO! DIVLJI MEDVED SIŠAO U JEDNO SRPSKO SELO! "Ovo je prvi put da se desilo!" (VIDEO)

JEZIVO! DIVLJI MEDVED SIŠAO U JEDNO SRPSKO SELO! "Ovo je prvi put da se desilo!" (VIDEO)

ŠOKANTAN VIDEO: Medved u potrazi za hranom ušao u parkirani auto

ŠOKANTAN VIDEO: Medved u potrazi za hranom ušao u parkirani auto

MEDVED ZALUTAO U DVORIŠTE BIVŠEG POSLANIKA: Snimio opasnu zver kako pretura po kanti za otpatke (FOTO)

MEDVED ZALUTAO U DVORIŠTE BIVŠEG POSLANIKA: Snimio opasnu zver kako pretura po kanti za otpatke (FOTO)

Roditelj sam petoro dece. Četvoro ide u školu. Moj sin je prvi razred osnovne. U strahu sam kako će da dođe i da ode. Šta ako ga sretne na putu. Šta ja da radim. Šta ja posle da radim, ništa, kaže Fahrudin Fejzović.

A pravila nema kad će se pojaviti. Noću meštane upozoravaju psi.

Sretne dete, čoveka, ne plaši se uopšte. Četiri noći je dolazila ovde, uopšte ne beži. Kod potoka leži, uvečer dođe ovde, izlomi. Ne znamo više šta da radimo. Tražimo pomoć od nekog, ako neko može ovo da spreči, priča Milorad Aksović.

Izet Gusinac priča kako je došla u tri ujutro.

-Moji kerovi su zemlju grizli. Utrčao sam u auto prema plasteniku jer mi se od plastenika ne vide pčele. Ona je pobegla od pčela zbog mog svetla od  auta.

 Obraćali se u Mesnu zajednicu, samo, kažu, nije prvi put da odatle za bilo kakav problem nema odgovora.

– Požalimo se za put, oni nas ignorišu. Kaže, vas deset kuća, nema glasova. Za šta god da se obratiš kažu, vas deset kuća šta hoćete. Zovem lovočuvara i lovce, kažu vidi kod njih, nek davi. Mene davi, ja sam ovo stekao, svi smo mi ovde poljoprivrednici, a priča se da se pomogne poljoprivrednicima, kaže Naser Fejzović.

Ovde mi živimo mešovito. Dobro se slažemo, dobro živimo, jedan drugom pomažemo. Živimo svi složno, zajedno, nema veze muslimani, srbi, slažemo se ko jedno. Kud nas je jad zadesio. Ni puta nemamo, struja nam je slaba, propale bandere, propalo sve, još nas napala mečka i dovoljno da nas dopravi, kažu Naser i Milorad.

I veruju da nije jedan medved, ako nije čak i deset, jer javljaju i iz okolnih sela. Bore se i sa divljim svinjama ali jedino što im kažu je, zagradite.

Prijatelj mi je u Lazarevcu. Isto su i njemu rekli, zagradi. Kad je našao čoveka da ga posavetuje, lovačko društvo je svu štetu platilo. To jedino ovde kažu, zagradi, a kažu lovočuvari, ističe Izet Gusinac.

Ovi ljudi ionako žive zarobljeni bez puta, struje, vode, a svi rade i svi su poljoprivrednici. Samo, bez zaštite. I Milorad i Naser i Fahrudin i Dobrivoje i Izet, pitaju isto jel neće da nam pomognu što im smeta da se dobro slažemo.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd